Berlin'de HDP'ye açılan kapatma davası protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya gelen Kürdistanlılar ile dostları, HDP’ye açılan kapatma davası ve milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini bir yürüyüşle protesto etti.

Nav-Berlin ve Dest Dan kadın meclisinin çağrısı ile HDP milletvekilleri, Die Linke Federal milletvekilleri Pascal Meiser, Christine Buchholz, Fed KURD sözcüleri, ATİF, EMEP, TCŞ, TekoJIN ve bir çok enternasyonalist kurum katıldı.

Hermanplatz'da saat 16:30’da bir araya gelen halk, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye kapatma davasına karşı tepkilerini dile getirdi.

AKP-MHP faşist bloğunun siyasi kararlarından dolayı halk HDP ile dayanışma mesajları vererek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Die Linke milletvekilleri, HDP'nin kapatılmasının hukuki olarak değil siyasi olarak nitelendirirken HDP ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Eylemciler sürekli "HDP halktır halk burada”, “HDP yalnız değildir”, “İrademe dokunma”, “HDP'ye uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.