Berlin, Dresden ve Kassel’de gençlerden eylem, Bilbao’da pankart

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve sanal medyada yayınlanan haberler ardından Kürdistanlıların eylemleri sürüyor.

Berlin’de gençler sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Dresden ve Kassel’de de eylem yapıldı. Bilbao’da ise pankart asıldı.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de TCŞ ve Teko-JIN çağrısı ile Kürdistanlılar ve enternasyonalist gençler, HBF’de sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Asrın hukuk bürosu ve KCDK-E’nin açıklamalarından sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarını bir an önce kaldırılması ve avukatları ile görüşme gerçekleştirmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Gençler, "Önder Apo'suz yaşamı kabul etmiyoruz, kesintisiz eylemlere devam edeceğiz. Önderliğimizden haber alana kadar her gün bir yerde olacağız" açıklaması yaptı.

Eylemde sürekli "Be Serok Jiyan Nabe”, “Biji Serok Apo”, “Eslebe Öcalan" sloganları atıldı.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de Kürt ve enternasyonalist gençler, bir eylem gerçekleştirdi.

Almanya’nın Kassel kentinde saat 18:00'da Königplatz’da toplanan halk Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu bayraklar ve Almanca "Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü" yazılı büyük bir pankart taşıdı.

Aktivistler, Alman polisinin provokasyonlarına rağmen sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana İmralı” sloganlarını attılar. Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde açıklamalar da yapıldı.

DRESDEN

Kürt gençlerinin ve dostlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınması için eylemleri devam ediyor. TekoJIN ve TCŞ'li gençler Dresden kentinde bir eylem düzenledi. Eyleme enternasyonalist gençler destek sundu. 

Eylem saat 18.00'da Albertplatz'da başladı. Almanca "Öcalan'a özgürlük" yazılı pankartların taşındığı eylemde sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Eylem sloganlarla sona erdi.

BILBAO

İspanya’nın Bilbao kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme yapılması gerektiğine dikkat çekilen ve tecridin protesto edildiği pankart bir köprüye asıldı.