Bordeaux ve Stuttgart'ta tecrit protestosu

Kürt gençlik hareketi TCŞ, Fransa'nın Bordeaux kenti ile Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlediği eylemlerle tecridi kınadı.

Bordeaux kentinde “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem, Victoire meydanında saat 18.30’da gençlerin toplanması ile başladı.

“Öcalan’a Özgürlük”, “Şengal’e Katliamı Durdurun”, “Rojava’yı Savun – İsyan” yazılı pankartların açıldığı eylemde gençler, “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)”, “Bijî Serok APO” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganlarını attı.

Eylemciler adına yapılan bir açıklamada, Kürdistan’ın dört bir yanında binlerce şehit vererek elde edilen kazanımları sonuna kadar korunacağı belirtildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Bilinmektedir ki Önderliğimiz, ‘Kürdistan bir sömürgedir’ tespitini koymuştur ve yarım asırdır soluk soluğa bir insanlık mücadelesi verilmektedir. Bu mücadele tarihi içinde büyük zorluklar yaşanmıştır, zorlukları aşmak için büyük bedeller ödenmiştir. Nerdeyse Kürdistan’ın her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Şehitlerin yaratmış olduğu değerleri korumak ve ardılları olmak her şerefli Kürdün görevidir. Ta ki Önderliğimizin ve Kürdistan’ın özgürlüğü sağlana kadar hiçbir Kürt genci yerinde rahat durmamalıdır.”

Almanya'nın Stuttgart kentinde de tecrit ve KDP'nin saldırıları protesto edildi.

Eylem akşam saatlerinde Ludwigsburg’da gerçekleşti. Yolu tamamen araç trafiğine kapatan gençler, KDP'yi kınayan bir pankart açtı.

Eylem boyunca “Bijî Serok Apo” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganları atıldı.