Düsseldorf’taki ‘ulusal birlik’ Newroz’una katılım çağrısı

Almanya’nın NRW eyaletindeki Düsselforf’ta onlarca Kürdistani ve Türkiyeli kurum tarafından büyük bir Newroz kutlaması gerçekleştirilecek. Organizatörler, geniş katılım çağrısında bulundu.

NRW Eyaleti'ndeki kutlamanın organizasyonunda onlarca kurum yer alıyor. Ulusal birlik temasıyla yapılacak Newroz kutlaması 20 Mart günü saat 11.30’da DGB Haus Düsseldorf’ta başlayacak.

Organizatörler, “Büyük Newroz yürüyüşüne sen de katıl” çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “2021 Newroz ateşini Çağdaş Kawa Mazlum Doğan'lardan Ronahi, Rahşan, Beriwan ve onlarca Newrozlaşan şehitlerimize olan bağlılığımızla mücadele kararlılığımızı yükselterek yak maliyiz. Newroz işgale, sömürüye, zulme ve Dehak'lara karşı Demirci Kawa’dan, çağdaş̧ Kawa kadar direnişin, dirilişin, özgürleşmenin toplumsal sahiplenmemin adıdır. Bu yüzden çağırımız, cağımızın Dehak'ı diktatör Erdoğan, AKP-MHP faşist ittifakına karşı Garê direniş̧ ruhu ile işgale ve katliamlara karşı her yeri Newroz’da direniş̧ serhildan alanları dönüştürmeliyiz.

‘Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Önderliğimizi ve Halkımızı Özgürleştirelim' hamlesiyle Newroz kutlamalarına güçlü̈ katılım sağlayalım.

Fed-Med NRW federasyonu olarak onlarca Kürdistani ve Türkiyeli parti ve kurumları ile ortaklaşa yapacağımız Düsseldorf Newrozuna başta tüm halkımızı devrimci demokrat tüm halkları katılmaya çağırıyoruz. Newroza Mezopotamya’nın tüm renklerini, kimliklerini ve kültürünü yansıtacak şekilde herkes kendi renkleri ile katılmalıdır.”

Organizatörler şöyle:

"FED-MED NRW, YJK-E NRW, TCS(Tevgera Ciwanên Soresger),Yekîtiya Niştîmanî Kurdistan (YNK), Tevgera GORAN, Partiya ŞÛÎ Kurdistan-Başur, Kongra Star (Rêxistina Jin li Rojava), Partiya Zahmetkêşan Başur, PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasiya Êzidiya), Tevgera Azadî, PYD (Partiya Yekitiya Demokrat), P.D.K.S. (Partiya Demokrat a Kurd li Sûrî), Partiya Çep a Kurd li Sûrî, Tevgera Nûjen ya Kurdistanî-Sûrî, PÇDKS (Partiya Çep a Demokrat a Kurd li Sûrî), Partiya Demokrata Kurdî li Sûriya (El Partî), Partiya Çep a Demokrat li Sûriya, Partiya Rêkeftin a Kurd li Sûrya, Partiya Çaksaziya Kurd li Sûriya, Partiya Kesk a Kurdistanî li Sûriya, Partiya Demokrata Kurdistanî li Sûriya, Partiya Komunîsta Kurdistanî li Sûriya, PÎK (Partiya Îslamiya Kurdistan), KKP (Partiya Komunîsta Kurdistan), Tevgera KAWA, PJAK (Partiya Jiyana Azad a Kurdistan), Yakyatî Şoreşgêrî Kurdistan, KODAR (Civaka Demokrat û Azad a Rojhilatê Kurdistan), KJAR (Civaka Jinên Rojhilatê Kurdistan), Platforma Horam, Platform Zagros, Platform Yarsan, Yarî Kurd, Partiya Dimokrati Peşvero Kurdî li Sûriya, TEV-ÇAND (Tevgera Çand û Hunera Kurd), FEDA (Federasyona Elewiyên Kurdistan), NAV-YEK (Federasyona Komelên Êzidiya), CÎK (Civaka Îslamiya Kurdistan), YMK (Yekîtiya Mamosteyên Kurdistan), YES (Yekîtiya Êzidiyên Sûrî) ve ADGB (Avrupa Demokratik Güç Birliği).”