FCDK/KAWA: Tecride karşı Newroz alanlarında buluşalım

FCDK/KAWA, ‘Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Önderliğimizi ve Halkımızı Özgürleştirelim' hamlesiyle Newroz kutlamalarına güçlü katılım sağlamaya çağırdı.

Almanya Kürdistanlılar Demokratik Toplum Ferderasyonu (FCDK/KAWA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Başta Kürt Halk Önderi sayın A. Öcalan'ın, fedakâr halkımızın, zindanlarda direnen siyasi tutsakların, Kürt kadınlarının, bütün Ortadoğu halklarının Newroz bayramını kutluyoruz" denildi.

'NEWROZ ZAFERİN SEMBOLÜDÜR'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Tarihte tiranların ve hükümdarların halklar üzerinde yürüttüğü tüm zulüm politikalarına karşı durmanın adıdır Newroz. Yüzyıllardan beridir kutlanan Newroz bayramı biz Kürtler için de aydınlığın doğuşu ve zaferin sembolü haline gelmiştir. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan'lardan Ronahi, Rahşan, Beriwan ve onlarca Newrozlaşan şehitlerimize olan bağlılığımızla mücadele kararlılığımızı yükseltmeliyiz. Fedakâr halkın büyük emek ve çabalarıyla dalga dalga büyüyen özgürlük direnişi karşısında her gün daha da eriyen AKP-MHP faşist bloku, Kürt Halk Önderi Sayın A. Öcalan'ı tecrit ve izolasyona tabi tututarak ölüm haberleri yayarak halkımızın öfke ve tepkisiyle oynamaktadır. Dört parça Kürdistan'da halkı tutuklayıp büyük katliam yapmaya devam etmektedirler işgalci güçler. Özgürlük hareketinin başlatmış olduğu ‘Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Önderliğimizi ve Halkımızı Özgürleştirelim' hamlesiyle bu yıl Newroz kutlamalarına güçlü katılım sağlayalım. Bu temelde halkımızı 20 Mart 2021'de Frankfurt, Mannheim, Darmstadt ve Saarbrücken'de alanlarda yapılacak Newroz kutlamalarına katılmaya davet ediyoruz."