Fransa’nın 3 merkezinde Kürt Halk Önderi Öcalan için eylem

Fransa’nın başkenti Paris ile Villeneuve Saint Geourges banliyösü ve Marsilya kentlerinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için alanlardaydı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatları ile bir an önce görüşmesi gerektiği mesajı verilen eylemde “Sonuna kadar alanlarda olacağız” denildi.

PARİS

Bugün Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin sanal medyada yayınlanan haberler ardından bir protesto eylemi yaptı.

Strasbourg St-Denis Kemer’i önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimleri olduğu posterleri ile üzerinde “Kürt Halk Önderi Öcalan için özgürlük” pankartı taşıdı.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Necmettin Demiralp bir açıklama yaparak “Önder Apo’dan haber alıncaya kadar Kürtler ve dostları alanlarda olacaklarını” belirtti. 

Eylemde sık sık “Kahrolsun Türkiye’deki faşist rejim”, “Öcalan’a özgürlük”, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan na be” ve “Katil Erdoğan” sloganları atıldı. 

VILLENEUVE SAINT GEORGES

Paris’in Villeneuve banliyösünde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. 

Villeneuve Halk Meclisi öncülüğünde yapılan ve bir dakikalık saygı duruşu ardından yapılan eylemde DKTM önünde bir araya gelen Kürtler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarını ve üzerinde “Öcalan için özgürlük” yazılı pankartı taşıdı. 

Villeneuve belediyesine doğru yürüyüşe geçen Kürdistanlılar sık sık “Kahrolsun Türkiye’deki faşist rejim”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. 

Villeneuve Halk Meclisi adına konuşma yapan Ali Tanrıverdi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu belirterek bir an önce aile ve avukatları ile görüşmesinin yapılması gerektiğini belirti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için KCK, KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile bir eylem gerçekleştirildi.

Bugün saat 15.00’de Marsilya Avrupa temsilciliği önünde oturma eylemi gerçekleştiren Kürdistanlılar ve dostları “Abdullah Öcalan’ın sağlığı Kürt halkının sağlığıdır”, “Öcalan’a özgürlük” pankartları asılırken eylemciler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamalarını taşıdı, “Öcalan’a özgürlük”, “Terörist Erdoğan” sloganlarını attı.

Eylemde çok sayıda bildiri dağıtılırken, yarın yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında da bulunuldu.

Yarın gerçekleşecek yürüyüşün hazırlık komitesi üyesi Yehya Hınıs, her gün eylemlerin devam edeceğini belirtti.

“Önder Apo ile ailesi ve avukatları görüşene kadar alanlarda olacağız ve eylemlerimiz devam edecektir” diyen Hınıs, düzenlenen eylemlere katılım ve sahiplenme çağrısında da bulundu.

Eylem sloganlarla sona erdi.