Gerilla işgalcilerin 3 yılda kurduğu mevzileri 90 dakikada imha etti

HPG ve YJA Star gerillaları, Medya Savunma Alanları'na saldıran Türk ordusunun 3 yılda kurduğu mevzileri 90 dakika içinde imha ederek, onlarca silaha, mühimmata ve askeri teçhizata el koydu.

İşgalci Türk devleti 25 Mayıs 2022 yılında Metîna ve Zap’ın batısında bulunan Şehîd Delîl Zagros bölgesine yönelik işgal saldırıları başlattı. İşgal saldırılarına karşı HPG ve YJA Star gerillaları da amansız bir direniş sergiledi. Devam eden gerilla direnişinin ardından Türk ordusu, aldığı ağır darbeler sonucu Ocak ayında askerlerini cenazelerini ve cephanelerini kar altında bırakarak Cûdî alanından kaçtı. 6 ayın ardından kamuoyunu gerillaya karşı savaşabileceğini ikna etmek isteyen Türk ordusu, 20-21 Temmuz gecesi işgal saldırılarına yeniden başladı. Bu saldırılarda gerillanın tamamen yok edileceğinin propagandasını yapan AKP, bu şekilde iktidarının ömrünü uzatmak istiyordu.

Gerillalar ise üzerlerine düşen tarihi rolünü oynamak ve düşmanın saldırılarını boşa çıkarmak için hazırdı. Metrelerce karın olduğu Zap, Avaşîn, Metîna, Xakurkê alanları, gerillalar tarafından Kurdistan halkının özgürlük kavşağı haline getirildi. Güneşe olan aşkının ve zafere olan inancının gücüyle bombalarla düşman mevzisine giren gerillalar, katliamların ve İmralı tecridinin hesabını sordu.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, 2023 sonbaharının başından bu yana işgalci Türk ordusuna karşı devrimci operasyonlar yürütüyor. Son olarak Şehîd Delîl Zagros bölgesine bağlı Cûdî Tepesinde şehit Doğa Viyan adına devrimci operasyonlar yapan gerillalar, Türk devletinin 3 yılda kurduğu mevzileri 90 dakika içinde imha ederek onlarca silaha, mühimmata ve askeri teçhizata el koydu. Gerillaların devrimci operasyonunda 37 işgalci asker öldürüldü. HPG ve YJA Star gerillaları, işgalcilerin kirli izlerini temizlemek için Türk ordusuna ait her şeyi ateşe verdi ve düşmanı büyük bir bozguna uğrattı. 

O gün Almanya’da binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sokaklara akarken, gerillalar da tüfek sesleriyle "Tecridi kıracağız, işgale izin vermeyeceğiz" diye haykırıyordu. Tarihi eylemleriyle yeni dönem savaşına damga vuran Kurdistan Özgürlük Gerillaları, zafer bayrağının hangi ellerde dalgalanacağını belirliyor. Şehit Leyla Sorxwîn, Melsa Mûş, Axîn Gabar, Helmet Dêrelûk ve Doğa Viyan’ın ruhuyla kararlı ve cesaretli bir şekilde mücadele ederek komplocuların planlarını boşa çıkaran HPG ve YJA Star gerillaları, Önder Apo'nun paradigmasını güçlü bir şekilde savundu. Kürt halkını ve Özgürlük Hareketi'ni yok etmek isteyen komplocu güçler bir kez daha gerillanın direniş duvarına çarptı.