Hannover, Lübeck ve Duisburg’da tek ses: Önder Apo’dan haber alacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ilişkin çıkan haberler ardından Kürdistanlılar bir an önce aile ve avukat görüşmesi gerçekleşmesi talebiyle eylemlerini sürdürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile aile ve avukat görüşmesinin gerçekleşmesi talebi ile Avrupa’daki eylemler sürüyor. Almanya’nın Hannover, Lübeck ve Duisburg kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, “Haber alana kadar alanlarda olacağız” mesajı verdi.

HANNOVER

KCDK-E ve TJK-E’nin acil kesintisiz eylem çağrısının ardından Hannover’de TCŞ ve TekoJIN aktivistleri öncülüğünde alanlara çıktı. Avukatlarıyla ve ailesiyle görüşme sağlanması gerektiğini belirten Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana İmralı”, “Bi Hev Re Serhildan” ve “Ciwan fedaiyen Rêber Apo ne” sloganları attılar. Eylem esnasında Alman polisi eylemcilere saldırdı. Çembere alınan gençler sloganlarla eylemlerine devam ettiler.

LÜBECK

Almanya’nın Lübeck kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme yapılması için bir eylem düzenlendi. Lübeck HBF’de başlayan yürüyüşe çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Yürüyüşte yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığına ilişkin kaygılar dile getirildi ve bir an önce avukatların görüşme gerçekleştirmesi gerektiği belirtildi.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi için Kürdistanlıların kesintisiz eylemleri sürüyor.

Duisburg DKTM organize ettiği eylem saat 17.00’da Duisburg- Lifesaver’de yapıldı.

Mitingde TCŞ, DKTM ve TEKO-JIN adına konuşmalar yapıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda “Uluslararası adalet, hukuk ilkelerine uymayan bu tecrit sitemini kınıyor, başta CPT olmak üzere sorumlu olan tüm uluslararası kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğu dile gelen eylemde “Önder Apo’dan haber alıncaya kadar Kürt halkı ve dostları kesintisiz alanlarda olacak. Bir an bile zaman kaybetmeden Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatları ile görüşme gerçekleştirmesini istiyoruz” denildi.

Eylem, “Öcalan’a uzanan elleri kıracağız”, “Öcalan halktır, halk burada” sloganları ile yarın tekrar alanlarda olma çağrısı ile sona erdi.