Heilbronn’da CPT protesto edildi

TCŞ üyesi gençler öncülüğünde CPT’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit karşısında üç maymunu oynaması Heilbronn’da protesto edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi gençler öncülüğünde bir araya gelen Kurdistan halkı ve dostları, Almanya’nın  Heilbronn şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen ağırlaştırılmış mutlak tecridi protesto etti.  

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 yılında başlatılan “Özgürlük Nöbeti” eylemin 13. Yılına girmesi vesilesiyle bir araya gelen kitle, CPT’nin İmralı tecrit, işkence ve soykırım karşısında sessiz kalmasına tepki gösterdi.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında yapılan eylemde, Kurdistan şehitleri adına yapılan saygı duruşu ardından TCŞ adına Resul Bahoz bir konuşma yaptı.

Resul Bahoz konuşmasına Amed ve Mêrdîn’de yanan yangınlar sonucunda hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı dileyerek başladı.

“Kurdistan’ın dört parçasında, Avrupa’da ve dünyanın her yerinde Önder Apo’ya sahip çıkmalı ve bu tecridi ortadan kaldırmalıyız.  Kan emici düşmanımız tecridi ağırlaştırarak Önder Apo’dan haber almamızı istemiyor” diyen Resul Bahoz, “Avrupa devletleri de Önder Apo üzerindeki tecridi ağırlaştırarak Kurdistan’ı sömürmek istiyorlar. Biz Kurdistan halkı ve dostları olarak tüm halkımızı buradan çağrı yapıyoruz; Önder Apo’ya sahip çıkalım” dedi.