Hollanda’daki Kürt seçmenlere çağrı

Hollanda Demokratik Kürdistani Topluluklar Konseyi (DEM-NED), ülkedeki genel seçimler için Kürtleri sandık başına çağırdı.

DEM-NED Yönetimi adına yapılan yazılı açıklamada, “Daha önce Hollanda seçimleriyle ilgili, halkımızın sandık başına giderek oyunu demokrasi, insan hakları, doğanın korunmasına duyarlı, göçmen politikası insani değerler taşıyan ve sosyal devlet tercihine vurgu yapan bunun yanında Kürt halkının özgürlük eşitlik mücadelesine değer veren parti ve kişileri dikkate alarak kullanması çağrısı yapmıştık. Bu çağrımızı yineliyoruz” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Hollanda hükümetini ve devletini Türk faşist şefin Hollanda uzantısı olan paramiliter çetelerin ve MİT organizasyonun Kürt ve Kürt dostu siyasetçilere saldırısına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Her bir Kürt bireyine ve dostuna yapılacak saldırıdan Hollanda hükümetini sorumlu tutacağımızı belirtiyoruz.

Kürt halkımızın muhtemel Faşist saldırıya karşı uyanık olmaları, zamanında DEMNED yönetimi ve bulundukları yerlerde emniyet güçlerini haberdar etmeleri gerekmektedir. Ayrıca güçlü örgütlülük ve öz savunma düzeyi geliştirme hakları olduğunu bilmelerini belirtiyoruz.

Faşist çetelere geçit vermeyeceğiz. Şiarıyla bütün halkımızı oyunu kullanmaya davet ediyoruz.”