Kassel’de görkemli özgürlük yürüyüşü

TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü şiarıyla 8 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleşti.

Yürüyüş, saat 14:00’da Kassel Wilhelmshöhe tren istasyonunun önünde Kürdistan devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

Yürüyüşte sloganların ve şarkıların yanı sıra yapılan konuşmalarda PDK’nin Şengal’e yönelik kirli politikaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerinde yürütülen insanlık dışı tecride, HDP’ye yönelik tutuklama ve baskı dalgalarına, Türkiye’nin Rojava’yı işgal girişimlerine ve Heftanin’deki Gerilla direnişine vurgu yapıldı.

Yürüyüş boyunca “Bimre Îxanet”, “Heftanin Faşizme Mezar Olacak”, “Tecride Son – Öcalan’a Özgürlük”, “Bijî Berxwedana Zindana” yazılı renkli pankartlar taşındı.

TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler bayraklarıyla, açtıkları çarpıcı pankartlarla ve görsel şölenleriyle güçlü bir katılım sağladılar. Bunların yanı sıra Avrupa devrimci gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN’in çıkardığı marş da ilk defa bu yürüyüşte halka dinletildi.

Yürüyüş esnasında çevredeki insanlar balkonlarından mültecilere ilişkin alınan sınır yasaklarını protesto amacıyla “Sınırlar Açılsın” pankartı açıp, alkışlarıyla yürüyüşü selamlayıp desteklediler.

Gençler, Alman devletinin baskıcı ve kirli politikalarına tepki olarak Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın keyfi yasaklanan bayraklarını çıkardı. Bunların yanı sıra Kassel şehir merkezinde büyük ve renkli havai fişekler patlattılar.

Yürüyüş, Kassel’deki Königsplatz’da yapılan bir miting ve sloganlarla sona erdi.