KON-MED'den Kassel yürüyüşüne çağrı

KON-MED, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için Kassel'de yapılacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 19 Aralık'ta Kassel'de yapılacak "Öcalan'a özgürlük" yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan KON-MED, "Kürtler, Kürdistan özgürlük hareketi öncülüğünde, Ortadoğu’da yaşanmaya başlanmış olan bu alt-üst oluş sürecinden, ortaya çıkmış olan tarihsel fırsat ve imkanlardan yararlanarak, devrimci hamleler geliştirip, Kürdistan Özgürlük Devrimi’ni gerçekleştirebileceğimiz ve aynı zamanda Demokratik Ortadoğu Devrimi’ne de öncülük yapacak bir konumda ve kazanabileceğimiz imkanlara sahiptir. Kürt halkı, Kürdistan özgürlük hareketi ve Önderliği öncülüğünde büyük kazanma fırsatı ve imkanının yakalandığı bu koşulları iyi değerlendirerek, Kürdistan Özgürlük Devrimi’ni gerçekleştirme, bununla birlikte Demokratik Ortadoğu Devrimi’ne öncülük ederek, gerçekleşmesini sağlayabilecek bir konumda bulunmaktadır" dedi.

'ÖCALAN'A VE KÜRDİSTAN'A ÖZGÜRLÜK!'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Abdullah Öcalan’a, Kürdistan'a Özgürlük', 'Tecride, Faşizme, İşgale Son, Özgürlük Hemen Şimdi' hamlesel özgürlük kampanyası sürdürülmektedir. Bu kampanyanın başarılması; Ortadoğu’da Kürt halkının ve Ortadoğulu halkların, özgürlük ve demokrasi temelinde, sonuna kadar kazanması olacaktır. Kürt Halk Önderi A. Öcalan, aynı zamanda Rojava'da hayat bulan demokratik konfederalizm fikrinin de sahibidir. Ayrıca Türk devletinin başını çektiği Ortadoğu’daki çatışma ve gerginliklere karşı başta Kürt Halk Önderi Öcalan ve diğer siyasi tutukluların özgür kalması etki edecektir.

Dolayısıyla Kürt halk Önderi A. Öcalan’ın fiziki Özgürlüğü ile Özgürlük Hareketi gerçeğimizin öncülüğünde başarılmış olacaktır.

19 Aralık 2020 Cumartesi günü, saat 14:30'da Kassel Wilhelmshöhe Bahnhof'da başlaması planlanan yürüyüşe; başta Almanya’daki bütün Kürdistanlı gençler ve kadınlar olmak üzere, Federasyonlara bağlı meclis üyeleri, inanç kurumlarımızın üyeleri, Kürdistan halkı, dost devrimci, sosyalist, tüm itifaklarımızı katılmaya çağırıyoruz."