KON-MED: Mam Beşir yıllarca militanca bir çalışma yürüttü

Hasan Dutar’ın (Mam Beşir) yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan KON-MED, bugün düzenlenecek anmalara katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya’daki Kürdistan Toplulukları Konfederasyonu (KON-MED), “Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Êzidî toplumunun fedakar evladı Mam Beşir (Hasan Dutar’ı) kaybettik” dedi.

Dutar’ın kutsal Şengal topraklarında bir toplantı esnasında, yaşamını yitirdiğine dikkat çeken KON-MED şunları belirtti: “Mam Beşîr, 1956 Batman’ın Cennet Köyü doğumlu ve altı çocuk babasıydı. 1978’de Türk devletinin yaptığı baskıdan dolayı Almanya’ya mülteci olarak gelip yaşamak zorunda kalmıştı.

1983 yılında Almanya’da özgürlük mücadelesine katılan Mam Zekî yoldaşıyla birlikte Şengal topraklarına dönüş yaparak, Êzidî halkının korunması için canla başla çalışmıştır. Yine 2003 yılında kurulan TEVDA hareketinin içinde yer almış ve aktif olarak çalışmıştır.

Mam Beşir, Şengal’in yeniden inşası, Özgür ve Özerk statüsüne kavuşması için, büyük bir çabayla fedakarca emek harcayan büyük bir değerdir.

Hasan Dutar (Mam Beşir) yoldaş, Almanya'ya gelişinden son gününe kadar gerek Avrupa gerekse ülkede, Şengal’de, yıllardır yorulmadan halkının özgürlüğü için militanca çalışma yürüttü. Ömrünün yarısından fazlasını tam 37 yılını hiç ara vermeden son nefesine kadar onurlu bir şekilde ülkesi ve halkının hizmetinde oldu.

Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğü, Êzidîlerin birliği ve dayanışması için canla başla çalıştı ve aslında Êzîdîlerin birliği için bir temel çimento niteliğindedir. Mam Beşir, yoldaşın dostluğu, samimiyeti ve insancıl olmasından dolayı, onu tanıyan arkadaşları ve çevresi tarafından çok sevilirdi. Arkadaşları ve topluluğu arasında bir ışık gibiydi.

Mam Beşir yoldaş, senin uğruna büyük emek sarf ettiğin özgürlük amacını gerçekleştirene dek sürdüreceğimize söz veriyoruz.

KON-MED (Almanya’daki Kürdistan Toplulukları Konfederasyonu) olarak, başta acılı ailesinin, Êzidî toplumunun, sevenlerinin ve tüm Kürdistan Halkının başı sağ olsun.

Bugün 12:00’de sonra Mam Beşir (Hasan Duter) için, (Duisburg, Saarbrücken, Bremen, Celle, Bielefeld, Berlin, Gissen, Emmerich, Mannheim ve Aurich) şehirlerinde yapılacak anma etkinliklerine tüm kurum yöneticilerimizi katılamaya çağırıyoruz.”