KON-MED ve bileşenleri ile Kürdistani kurumlar: Zamanı geldi

KON-MED ve bileşenleri ile Almanya’daki Kürdistani ve Türkiyeli örgüt ve kurumların temsilcileri yaptıkları ortak açıklamayla "Zamanı geldi" hamlesine aktif katılım çağrısında bulundu.

Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) ve bağlı federasyonlar ile çok sayıda kurum temsilcisi Almanya’nın Frankfurt kentinde ortak basın toplantısı düzenledi. "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesinde aktif olarak yer alacaklarını duyuran kurumlar, 10 Ekim Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü' yürüyüşlerine de katılmaya çağırdı.

Almanya’daki federasyonların çatı örgütü KON-MED’in Eşbaşkanı Tahir Köçer, "Bütün Kürdistanlı, Türkiyeli ve dünyanın çeşitli ülkelerinden demokrasi, barış yanlısı ve ilerici güçlerin oluşturduğu Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin başlatmış olduğu dünya çapındaki küresel kampanyaya KON-MED, 5 federasyon ve tüm yapımızla aktif olarak katılacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Birlikte mücadelenin önemine vurgu yapan Köçer şöyle konuştu: "Kararlı ve aralıksız yaygın bir direniş ve topyekün mücadeleyi her alanda geliştirdiğimiz taktirde, sömürgeci faşist Türk devletinin yenilgisi ve çöküşü hızlanacaktır. Bunun yolu da Kürt ulusal birliği, bölge halklarıyla Kürtler arasında demokratik mücadele birlikteliği ile enternasyonalist ortaklaşma ve dayanışmayı büyütmekten geçiyor. Tüm yapımız ve demokrasi güçleriyle birlikte Almanya’nın birçok merkezinde yapılacak ‘10 Ekim Dünya Abdullah Öcalan'a Özgürlük Günü' yürüyüş ve mitinglere en güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz.”

KON-MED’e bağlı federasyonlar FCK BW-BAYERN, FED-KURD, FED-DEM, FCDK-KAWA, FED-MED’in yanı sıra DKTM, CÎK, PYD, HDP, MAR-DEF, Devrimci Parti temsilcileri de açıklamaya katıldı.

FED-KURD Eşbaşkanı Menderes Ertürk, FED-DEM Eşbaşkanı Sait Bilgin yaptıkları konuşmalarda hamleyi yapacakları eylem ve etkinliklerle büyüteceklerini vurguladı.

MAR-DEF Eşbaşkanı Aziz Tunç, "Tüm halkların komploya boşa çıkartmak bir arada mücadele vermesi 1gerekir" dedi.

CÎK’ten Mele Muhammed, "Ortadoğu’da AKP-MHP Kürt halkına dönük soykırım politikası uygulamaktadır. Buna karşı el ele verip ayaklanmamız lazım. Özgürlük yolunu güçlendirmek, Önder Öcalan'ın özgürlüğü için bir arada mücadele edelim'' dedi.

PYD adına yapılan açıklamada ''Önderliğin özgürlüğü için eylemlere devam edeceğiz. Zaman serhildan, özgürlük zamanıdır'' denildi.

HDP adına konuşan Faysal Sarıyıldız ise şunları söyledi: ''Sayın Öcalan şahsında milyonlarca insan esaret altındadır. HDP programını Sayın Öcalan'ın felsefesinden almıştır. HDP'nin başarısını Öcalan'ın başarısı saydıkları için bu kadar saldırıyorlar. Dünyanın her yerinde başlayan bu hamlenin başarısı halkların kurtuluşu anlamına geliyor.’

Öte yandan "Die Zeit ist reif, Freiheit für Öcalan" yazılı pankartın açılması ise üzerindeki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğrafı nedeniyle engellendi.