KONGRA-GEL: Yarın Öcalan için meydanları dolduralım

Uluslararası Komplonun yıl dönümünde açıklama yapan KONGRA-GEL, "10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü'nde meydanları dolduralım" çağrısında bulundu.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

'İMRALI'DAN HEFTANİN'E KADAR DİRENİŞ, KOMPLOYU BOŞA ÇIKARIYOR'

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:
"Kürt halkının hak ve hukuk mücadelesi tarihinde, ilk kez '90’lı yıllarda Rêber Apo önderliğinde Kürdistan’ın dört parçasında yeni bir güç dengesi yaratıldı ve bu durum Türk devletinin öncülük ettiği Kürt inkârına dayalı bölge siyasetini oldukça zorlayan bir düzeye ulaştı.
Bu gelişmeler karşısında, başını ABD'nin çektiği bazı uluslararası güçler, bölgesel çıkarları için Kürt halkını bir kez daha kurban etme temelinde, Ortadoğu’yu yeniden dizayn edecek bir planın startını verdiler.
Komplocu güçler bu uğursuz planları ile hem bölgesel planları karşısında kendilerine engel gördükleri PKK’yi tasfiye amacıyla hareketin önderliğini doğrudan hedeflediler, hem PKK karşısında zorlanan Türk devletini bölgesel planları için kendilerine tam bağımlı hale getirmek istediler, hem de özgür Kürt alternatifini tasfiye ederek kendilerine bağımlı Kürtleri bölge politikalarında rahatça kullanmak istediler.
Bundan 22 yıl önce 9 Ekim 1998 günü startı verilen uluslararası komplonun hedefi buydu. Ancak başta Önder Apo’nun tarihi İmralı direnişi, 'güneşimizi karartamazsınız' sloganı ile başlayan ve 22 yılda Heftanîn şehitleri ile zirveleşen fedayi direniş tarzı, uluslararası komplonun amacına ulaşmasını engelledi. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi bir kez daha sonsuz sevgi, saygı ve bağlılık ile anıyor, amaçlarını gerçekleştirmenin zamanının geldiğini söylüyoruz.

'FAŞİZM ÇÖKÜYOR, HAMLE TARİHSEL ROL OYNAYACAK'

Komplocu güçler Önder Apo’yu ve temsil ettiği Özgürlük Hareketini tasfiye etmek istediler. Ama tam tersine Önder Apo ve temsil ettiği paradigma Kürdistan sınırlarını aştı, Ortadoğu halklarına ve ilerici insanlığa ulaştı. Kürt Kadın Hareketinin öncülük ettiği mücadele, dünya kadın hareketleri ile buluştu.
Başta faşist inkârcı Türk devleti olmak üzere sömürgeci egemen devletler ise hayatın her alanında en ağır kriz ve kaosu yaşıyorlar. Faşist Türk devlet sistemi içte ve dışta yürüttüğü savaş politikaları ile ömrünü uzatmak istiyor, ama tam tersine bu politikalar faşizmin çöküşünü daha da yakınlaştırıyor.
Komplocu güçleri kınamak artık yeterli değildir, artık komplo planını tamamen boşa çıkarmanın zamanıdır. Önder Apo’nun esareti ile başlatılan bu planın tamamen boşa çıkarılması, ancak Önder Apo’nun özgürlüğü ile mümkündür. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğü demek, Türkiye’de faşist rejimin çöküşü, Kürt sorununun çözümü temelinde Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi demektir.
Bu nedenle de KCK ve KJK tarafından 'Tecride, faşizme ve işgale son; özgürlüğü sağlamanın zamanı' sloganı ile başlatılan bu hamle, tarihsel rolünü oynayacaktır.

'HER YERDE EYLEM VE ETKİNLİKLERE KATILALIM'

Bu süreçte 'Önder Apo’yu özgürleştirme İnisiyatifi'nin aldığı '10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü' kararı, bu sürecin startı olacağı için oldukça önemlidir. Bu nedenle de tüm halkımızı ve dostlarımızı yaşadıkları tüm alanlarda, 10 Ekim günü yapılacak olan eylem ve etkinliklere 'Zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük' sıloganı ile oldukça güçlü katılmaya çağırıyoruz."