Kopenhag ve Kuzey İsveç’teki Kürtler: Haber alıncaya kadar eylemlerimiz sürecek

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Kuzey İsveç’in Örebro, Karlstad, Borlenge ve Västerås ile Gävle kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleşene kadar alanlarda olacakları mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesi gerçekleşmesi talebiyle Avrupa’daki eylemler sürüyor.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kürdistanlılar bugün de eylemdeydi. Rådhuspladsen’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili endişelerini dile getiren eylemciler sık sık “Bijî Serok”, “Bê Serok jîyan nabe” sloganları atarak, “Önderliğimiz bizim için kırmızı hattır ve durumu netlik kazanıncaya kadar eylemlerimiz devam edecektir” mesajı verdi.

Eylemde ayrıca Halepçe katliamı da yıldönümünde protesto edildi.

KUZEY İSVEÇ

Kuzey İsveç’in Örebro, Karlstad, Borlenge ve Västerås kentleri de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için ayaktaydı.

Kuzey İsveç’te yaşayan Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme oluncaya kadar eylemde olacakları mesajı verdi.

İsveç’in Gävle kentinde bugün saat 15.00’da kent merkezinde bir eylem düzenlendi.

Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin gelişmeleri anlatıldıktan sonra, Şehit Aileleri Komitesi adına Vecdîn Batte bir konuşma yaptı. Batte, “Önderimiz bize özgürlük ve kurtuluşun yolunu gösterdi. Biz de o yolda yürüyoruz. Ama Erdoğan ve Türk devleti artık aklını izanını kaybetmiş. Çok tehlikeli şeyler yapabilir” dedi. Batte, Kürdistanlılara da yaşanan gelişmelere sessiz kalmaması çağrısında bulundu.

Eylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınana kadar duyarlı ve eylemde olunması çağrısı ile sona erdi.