Londra ve Basel’de siyasi soykırım operasyonlarına tepki

AKP-MHP iktidarının HDP, ESP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları İngiltere’nin başkenti Londra ile İsviçre’nin Basel kentinde protesto edildi.

Demokratik Güç Birliği Britanya’nın çağrısıyla, Londra’nın Woodgreen semtinde bir araya gelen halk, HDP’li ve ESP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.

Eylemde, KCK’nin Öcalan için yaptığı çağrılar da yenilendi. Aralıksız olarak “Kürdistan’da soykırımı durdurun”, “Terörist Erdoğan” ve “Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın” sloganlarının atıldığı eylemde Britanya Demokratik Güç Birliği adına İbrahim Avcıl bir konuşma yaptı.

Avcıl, “Erdoğan rejimi artık Türkiye’de siyasi soykırıma yönelmiştir. Kürt siyasetçilere ve Erdoğan’a karşı tüm görüşlere yönelik bu saldırılar ve hukuksuzca insanlık dışı yapılan tutuklamalar, gözaltılar artık Erdoğan rejiminin çaresizliğini göstermektedir” dedi.

Eylem Cumartesi günü saat 16:00’da Kuzey Londra’nın Edmonton Angel Corner bölgesinde Kürt Halk önderi Öcalan için yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

İGİF, SKB ve Young Strunggle çağrısıyla Basel Claraplatz’da devrimci ve demokrat kurumlarında katıldığı, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada AKP ve MHP faşizminin ESP’ ye ve HDP’ ye yönelik siyasi soykırım operasyonları kınandı. Eyleme Partizan, İDHF, Devrimci Duruş, SYKP ve DIDF de katıldı.

Almanca yapılan açıklamada, faşist rejimin devrimci sosyalistlere saldırarak gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalışması tesadüf olmadığına dikkat çekildi.