Mam Beşir Almanya'nın bir çok kentinde anıldı-YENİLENDİ

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Êzidî Toplumu Koordinasyonu üyesi Mam Beşîr kod adlı Hesen Dotar, Almanya'nın Dortmund, Oldenburg, Berlin ve Saarbrücken kentlerinde anıldı.

Mam Beşir, 14 Aralık sabahı Şengal dağında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından DKTM salonunda Mam Beşir için bir anma toplantısı yapıldı.

Anmaya Mam Beşîr'in ailesi ve onlarca kişi katıldı. Toplantısı pandemiden kaynakları tedbirler nedeniyle sınırlı tutuldu.

Anma toplantısı Mam Beşir şahsında şehitler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

KCDK-E TJK-E, KON-MED,NAV-YEK KOMAW ve PKAN adına konuşmalarda, Beşir'in kaybının başta Êzidî toplumu olmak üzere tüm Kürdistan açısından büyük bir üzüntü kaynağı olduğu belirtildi.

Konuşmalarda, Mam Beşir'in mücadele yaşamına vurgular yapılırken, hayallerini gerçekleştirme sözleri verildi. Anma "Şehit namirin" sloganı ile son buldu.

OLDENBURG

Oldenburg’da da aynı amaçla bir anma gerçekleştirildi. Aurich Demokratik Halk Meclisi'nde yapışan anmaya şehit yakınları da katıldı. Yapılan konuşmalarda şehitlerin anılarına bağlılık sözleri verildi. Anmada, Mam Beşir'in Şengal ve Avrupa'daki çalışmaları da anlatıldı.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de de Mam Beşir için bir anma etkinli yapıldı.

Destan Kadın Meclisi'nin öncülüğünde yapılan anmada "Mam Beşir'in yaşamı boyunca verdiği mücadeleleri karşısında bizlerin de mücadeleyi yükseltip devam ettireceğimizi deklare ediyoruz" denildi.

KJA aktivisti Zozan Serhat "Heval Beşir mücadeleyi ruhuyla, fikirleriyle, pratiğe döktü. Bu pratiği Avrupa'da ve Kürdistan'da sergiledi. DAİŞ'in saldırıları sırasında yönünü Şengal'e dönen Heval Beşir, Şengal'in özgürlüğü için mücadele etti" dedi.

Serhat, "Heval Beşir'in ardılları olacağımız mücadelemize her alanda devam edeceğimize arkadaşlarımızın bıraktığı yerden sürdüreceğiz" diye ekledi.

Anmada Mam Beşir'in yaşamı ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon izlendi.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Mam Beşir için yapılan anma etkinliği saygı duruşu ile başladı.

Salgın nedeniyle sadece kurum temsilcilerinin katıldığı anmada, Mam Beşir'in Kürt halkı açısından örnek bir rol oynadığına dikkat çekildi.

Yapılan konuşmalarda Mam Beşir'in anısına sahip çıkmanın mücadeleyi yükseltmekten geçtiği belirtildi. Mam Beşir'in hayatı ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon da izlendi.