Montpellier, Toulouse, Frankfurt ve Brüksel’de Abdullah Öcalan eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığına ilişkin haber almak için Avrupa’daki Kürdistanlıların eylemleri sürüyor.

Fransa’nın Montpellier, Toulouse, Almanya’nın Frankfurt ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de Kürdistanlılar eylemdeydi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve özgürlüğüne ilişkin bir eylem gerçekleştirdi.

Comedie Meydanı’nda bir arayan gelen Kürdistanlılar, “Önder Apo’nun özgürlüğü ve sağlığı bizim özgürlüğümüz ve sağlığımızdır. Önder Apo’dan haber alınana kadar alanlarda olacağız” mesajı verdi.

Eylemde “Liberté pour Öcalan” pankartı açılırken, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Katil Erdoğan” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganları attı. 

Eylemde bir konuşma yapan DKTM eşbaşkanı Cevat Güneş, şunları söyledi: “Reber Apo bizim kırmızı çizgimizdir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan derhal avukatları ve ailesiyle görüşme görüştürülmelidir. Bizi sınamaya kalkanları buradan uyarıyoruz, hiçbiriniz güvencede olmayacaksınız. Rêber Apo’dan haber alana kadar eylemlerimiz sürdüreceğiz.”

TOULOUSE

Fransa'nın Toulouse kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bir an önce haber almak avukat ve aile görüşmesinin gerçekleşmesi için eylem yapıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Kurt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 22 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında olduğu belirtilirken, “Şu an herhangi bir haber alınamıyor. Sağlığı ile alakalı endişe duyan Kürt halkı ve dostları Önderlik için alanlarda. Halk önderlikten haber alana kadar alanlarını terk etmeyecek” denildi.

Eylem, “Be Serok jîyan na be" sloganı ile sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde aynı amaçla bir eylem düzenlendi.

Frankfurt, Giessen ve Mainz’dan Kürdistanlıların katılımı ile düzenlenen eylem Frankfurt Türk Konsolosluğu önünde yapıldı.

Eylemde yapılan açıklamada bir an önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları ile CPT’nin İmralı’ya giderek, fiziki görüşme gerçekleştirmesi gerektiği belirtildi.

Eylem konuşmalardan sonra sloganlarla sona erdi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki eylemin adresi de Türk konsolosluğu önüydü. “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartın açıldığı eylemde Abdullah Öcalan bayrakları da taşındı. Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi.