Münih, Münster, Saarbrücken ve Heilbronn’da Kürtler alanlardaydı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bir an önce haber almak için ilgili kurumları göreve çağıran Kürdistanlılar, “CPT İmralı’ya gidip görüşmeli” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin çıkan haberler ardından alanlara çıkan Kürdistanlılar eylemlerini sürdürüyor. Almanya’nın Münih, Münster, Saarbrücken ve Heilbronn kentlerinde Kürdistanlılar Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiği mesajı verdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile bir Stachus Meydanı’nda bir eylem düzenlendi.

Kürt Toplum Meclisi ve Sara Kadın Meclisi’nin organize ettiği eylemde KON-MED’in bildirisi okundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması gerektiği belirtildi.

Eylemde “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be”, “Biji berxwedana zindana”, “Jin, jîyan, azadî” sloganları atıldı.

MÜNSTER

Almanya’nın Münster kentinde de eylem düzenlendi. DKTM’nin çağrısı ile yapılan eylem HBF önünde düzenlendi.

“Önder Apo kırmızı çizgimizdir” denilen eylemde Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiği belirtildi.

“Bizim irademiz Önder Apo’dur, bizler anca Önder Apo ile özgürleşebiliriz” mesajı verilen eylemde tecrit, işkence ve zulüm yıkılına kadar Kürtlerin alanda olacağı da kaydedildi.

CPT gibi uluslararası kurumların bir an önce harekete geçmesi gerektiği de dile gelen eylemde “Önder Apo, ailesi ve avukatları ile görüştürülmelidir. Tecrit yıkılana kadar alanlarda olacağız. Tüm Kürt halkı ve dostları destansı direnişin olduğu süreçte Kürt halkının yanında olmalı ve İmralı tecrit sistemini yıkarak özgür bir önderlik ile özgür bir Kürdistan’ın temelini atmalıdır” denildi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi. Europagaleri’nin önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çekerek, CPT ve Alman hükümetinin derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Eylem, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde de Kürdistanlılar alanlardaydı. Klianzplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Almanca “Öcalan’a özgürlük” yazılı bir pankart taşıdı. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve hakkında çıkan iddialara ilişkin yapılan konuşmalarda “Uzun zamandır Önder Apo’dan haber alınamıyor. Önder Apo Kürtler başta olmak üzere Ortadoğu’da barışın büyük bir önderi olarak görülmektedir. Aynı zamanda bir barış mimarıdır. Çağrımız başta CPT ve Avrupa’yadır. Hemen bu konuya el atması gerekiyor” denildi.