Parastin ve Anti-Terör Birimi'nin gerçek rolü - II

Parastin ve uzantısı KDP Anti-Terör Birimi, Bakurê Kurdistan devrimini boğmak için Türk devleti ile her türlü ittifaka giren Barzani hanedanlığının aparatlarıdır.

MİT VE PARASTIN İŞBİRLİĞİ

Tüm örgütlerde ve devletlerde istihbarat servisleri, bir yönüyle kendi ulusal çıkarlarını ve halkın güvenliğini sağlamakla görevlendirilir. Parastin ise nerede bir demokrat yurtsever Kürt varsa onu tasfiye etmeyi hedeflemektedir. Kuruluşundan günümüze kadar Parastin'ın Kürt düşmanı olan birisini yakalayıp halkın önüne çıkardığına şahit olunmamıştır. 

Barzaniler/KDP’ye bağlı istihbarat teşkilatı Parastin, 1965'te kuruldu. O dönem İran’ın başında bulunan Şah Rıza Pehlevi, başta ABD olmak üzere hegemon güçlerin tarafında olduğu için İsrail ile de iyi ilişkiler içindeydi. Bu müttefiklik temelinde KDP’nin ilk istihbarat teşkilatının temellerini atmak için Şekîb Akreyî, Ezîz Akreyî ve Mihemed Hirsîn, İsrail’e gider. Bu üç isim, Barzani Ailesi tarafından özellikle seçilmiştir. Şekîb Akreyî, ölene kadar Parastin’ın yetkilisi ve İsrail-İran-Barzani arasında aracı olmuştur. Parastin, 1975’teki Aşbetal’a (mücadeleye son ve teslimiyet kararına) kadar MOSSAD yöneticilerinden Şalom Nakdimon’a bağlıydı. Irak ve Ortadoğu'da MOSSAD adlı kitabında Nakdimon, “Parastin’ın kuruluşu için İsrail ve İran’ın istihbarat servisleri olan SAVAK ve MOSSAD, Barzani Ailesi için bir ajan ağı oluşturulmasına gerek duymuştur” demiştir. Mahmud Osman, 13 Ekim 1997’de Avrupa’da yayın yapan Suudi Arabistan gazetesi Elwest’teki yazısında, Barzani-İsrail ilişkisini şu satırlarla açıkça ifade etmektedir: “1965-1975 yılları arasında MOSSAD tarafından, KDP ajanlarının yetiştirilmesi için 4 büyük eğitim devresi açıldı. Ardından kısa eğitim devreleri de verildi. Bununla birlikte MOSSAD, bu çalışmasıyla Irak ve bölge ülkeleri içinde istihbarat faaliyetlerini daha aktif hale getirdi. Parastin’a ait üslerde yapılan ilk eğitim devresi ise Çoman bölgesindeki üs’te gerçekleşti ve ardından bölgedeki üslere yayıldı.’’

Parastin Başkanı Mesud Barzani’ydi. (1967-1980) Parastin’ın öncelikli görevi, Barzani hanedanlığını ve Barzanilerin siyasi mektep, merkez komite, ofis ve şubelerindeki adamlarını düşmanlarından korumaktı. Barzanilerin adamları, özellikle Kürt mücadelesine destek olan insanları ve aşiretleri hedef alarak ya da gözlerine kestirdikleri kişiler hakkında, "bu, Barzanilere karşı’’ diyerek bir daha gün yüzü görmemelerine neden olmuştur. Onlara göre Barzani Ailesi'nin egemenliğine karşı olan kim varsa düşmandır ve ortadan kaldırılmalıdır. Barzanilerin hükmünde yüzlerce cinayet işlenmiştir. 

SADECE KÜRTLERİ HEDEF ALIYOR

Tüm örgütlerde ve devletlerde istihbarat servisleri bir yönüyle kendi ulusal çıkarlarını ve halkın güvenliğini sağlamakla görevlendirilir. Parastin denen bu örgüt ise nerede bir demokrat yurtsever Kürt varsa onu tasfiye etmeyi hedeflemektedir. Kuruluşundan günümüze kadar Parastin'ın Kürt düşmanı olan birisini yakalayıp halkın önüne çıkardığına şahit olunmamıştır. Asıl görevi Mesud Barzani hanedanlığını ve işbirliği içerisinde olduğu devletlerin çıkarlarını korumaktır. Tüm Kürt düşmanı istihbarat örgütleriyle ilişki içerisindedir. Yani Barzani ve KDP menşeli olup Kürt ve Kürdistan adına kurulan tüm örgütlenmelerin özü anti Kürtlük temelinde faaliyet yürütmektir.

MİT VE PARASTIN İLİŞKİLERİ

Parastin, özellikle Rojava Devrimi’nden sonra MİT ile çok yakın işbirliğine girmiştir. Türk devletinin, 24 Temmuz 2015'te Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı başlattığı “İmha ve Çöktürme Planı”na aktif biçimde destek vermeye başlamıştır. Bu süreçte Parastin’ın kendi muhbirlerinin topladıkları ve yine özgürlük saflarından firar edenlerin verdikleri birçok bilgiyi MİT ile paylaşmış ve birçok gerillanın şehadeti söz konusu olmuştur. Parastin bu hain işbirlikçiliğini gün geçtikçe artırmaktadır. MİT ve Parastin, 2022'den itibaren operasyonel istihbarat odası kurmuşlardır. Parastin gerilla alanlarına yakın yerlerde örgütlediği muhbir-ajan ağını gerillanın üslenme noktalarının koordinatlarını tespit etmekle görevlendirmiştir. Yine gerillanın hareketliliğini takip etmeleri için onlarca ajanını/muhbirini görevlendirmiştir. Parastin’ın kendi ajan ağından aldığı bilgiler, bu ortak operasyonel odada MİT ile birlikte değerlendirilip analiz edilmekte ve daha sonra gerilla alanları savaş uçakları ya da SİHA’larla bombalanmaktadır. Bu yöntemle Kürt halkının en değerli kadın ve erkek gerillalarının yüzlercesi şehit düşmüştür. Bu konuda PKK tarafından 2017'de devrimci bir karşı istihbarat operasyonuyla gözaltına alınan iki MİT kadrosundan biri MİT ve Parastin arasındaki ilişki hakkında şu itirafta bulunmuştur: “İstihbarat alışverişi için Parastin ile haftalık toplantılar düzenliyorduk. Toplantıya Türkiye konsolosu ve MİT temsilcileri de katılıyordu. Parastin toplantılarına da bizim elemanlarımız da katılıyordu. Parastin’ın PKK masası sorumlusuna bir defada 40 bin dolar verildiğini hatırlıyorum. Konsolosluk ve MİT arasında kurumsal olarak yapılan haftalık toplantılarda bilgiler alınırdı. Kişiler de kendi aralarında ne zaman isterlerse görüşme yapabiliyordu. Irak Daire Başkanlığı Özel Çalışmalar birimi kurulduktan sonra paramiliter yapıların oluşturulması kararı alındı. Roj pêşmergeleri de bu çerçevede oluşturuldu. Irak özel çalışmalar biriminin kurulması ve sonrasında farklı şeyler de yaşanmış mıdır, bu yapıların başka hangi gruplarla ilişkisi vardır, bilmiyorum. Bu grupları PKK ile karşı karşıya getirmek için silahlandırdılar.” 

TÜRK DEVLETİNE BAĞLI SÖMÜRGE MEMURLARI

Dile gelen bu ilişki düzeyi 10 yıl öncesine aittir. Bir de şimdiki ilişki düzeyini ele alırsak şöyle bir değerlendirme yapmak abartılı olmayacaktır: Barzani ailesi ve KDP yönetimi TC saldırılarının yoğunlaştığı son 9 yılda işbirlikçilik ve ihanet dozajını en üst sınıra çıkartarak, Türk devletinin  toplumsal, siyasal, kültürel, ekonomik, diplomatik ve askeri alanda geliştirdiği soykırım saldırılarının tümüne sonuna kadar destek vermiştir.  Barzaniler, Kürt soykırımının bir parçası olarak işlev görmektedir. Sömürgeci Türk devletinin 2019 Xakurkê, 2020 Heftanîn, 2021’de Avaşîn, Metîna, Zap ve yine 2022-23-24’te tekrar Avaşîn-Zap, Metîna ve Xinêre’ye başlattığı işgal ve ilhak hareketlerine her açıdan destek veren KDP yöneticileri, TC’ye bağlı sömürge memurları gibi hareket etmektedir. 

TÜRK ORDUSUYLA EŞ ZAMANLI KUŞATMA

Bir taraftan Türk ordusunun işgali ve kuşatması gelişirken, diğer taraftan ise KDP’nin gerillaya karşı ablukası ve kuşatması gelişmiştir. Nisan 2020’de Kandîl/Zînê Wertê alanı ile başlayıp daha sonra Xakurkê, Xinêre, Garê, Avaşîn, Zap, Metîna Bradost ve tüm Başûr’a yayılan KDP askeri kuşatması, TC ile hazırlanan ortak plana dayalı gelişmektedir. KDP’nin Medya Savunma Alanları'nda yaptığı kuşatma ve askeri yığınağın amacı gerillanın hareket sahasını daraltarak, lojistik ve takviye yollarını keserek tasfiye etmektir. Özellikle son yıllarda Parastin ile MİT aynı planlar doğrultusunda ortak hareket etmektedir. Hazırladıkları ortak planlarla PKK’ye, gerillaya, Başûr’da bulunan yurtsever kurumlara, muhalif olan şahıslara saldırılar gerçekleştirmektedirler. Silêmanî, Hewlêr, Dihok’ta kurumlara ve yurtsever insanlara yapılan suikastlar, tutuklamalar ve ajanlaştırma dayatmaları bu eksende gelişmektedir. 

MİT'İN 'KUZEY IRAK MASASI' GİBİ ÇALIŞIYOR

Parastin, MİT’in 'Kuzey Irak Masası' gibi çalışmaktadır. Başûr, Rojava, Şengal, Maxmûr ve diğer alanlarda MİT’e verdiği bilgilerle sivil ve özgürlük savaşçısı dahil binlerce yurtsever Kürt insanının katledilmesinde sorumludur. Gerilla direnişi karşısında zorlanan ve istediği sonucu elde edemeyen Türk ordusunun adete can simidi misali yardımına koşan yine Barzani güçleri ve Parastin olmaktadır. DAİŞ saldırdığında Şengal’i ve Êzidî halkını korumak için tek mermi sıkmadan bırakıp kaçan, Başûr’dan bile kaçmak için hazırlık yapan Barzaniler ve KDP yönetimi, 2024’e gelindiğinde TC işgal ordusuyla birlikte Başûrê Kurdistan’ı işgalcilere karşı savunan PKK gerillasına karşı ortak operasyonlar düzenlemekte ve gerillanın imhası için var gücüyle çabalamaktadır. Parastin, seferberlik düzeyinde PKK’ye karşı halka ajanlık dayatmakta, MİT için bilgi toplamakta, gerilla ile ilişkide olan yurtsever yüzlerce insanı tutuklayarak işkence etmekte ve yargısız-mahkemesiz bir biçimde yıllarca zindanlarda tutmaktadır. 

ULUSAL İHANET SUÇU İŞLİYOR

Parastin, Kürt halkının kanına girmiş ve ulusal ihanet suçu işlemiş yargılanması gereken kontra bir örgütlenmedir. Hiçbir ulusal ve ahlaki değer tanımayan Parastin denilen yapı, Türk devletinin ajan-kontra örgütüne dönüşmüştür. MİT-Parastin eliyle gerilla ve yurtseverlere karşı gerçekleşen yüzlerce saldırı vardır. MİT-Parastin ortaklığında işlenen yüzlerce cinayeti burada saymayacağız. Sadece bir örnekle yetineceğiz. KCK Yürütme Konseyi Üyesi ve Êzîdî halkının Mam Zekisi olarak da bilinen Zeki Şengalî, 15 Ağustos 2018'de Şengal’de TC’nin kalleşçe hava saldırısında şehit edildi. Mam Zeki, barbar DAİŞ saldırısında katledilen Qoço köyündeki halkımızın anmasına katılmış ve yoldayken aracı saldırıya uğramıştır. Bu saldırının istihbaratını kim işgalci ve soykırımcı Türk devletine verdi diye araştırıldığında açık ve net bir şekilde Parastin tarafından servis edildiği açığa çıkmıştır. Mam Zeki’nin daha naaşı yerdeyken araçta Mam Zeki’nin olduğunu ve şehit düştüğünü ilk basına açıklayan kurum kimdi? Tabii ki Barzanilerin Anti-Terör Birimi ve medyalarıydı. 

Devam edecek...