Paris'te 19 Aralık katliamı kınandı

Fransa’nın başkenti Paris’te 19 Aralık Katliamı ve Cezaevlerindeki tutsakların şimdiki durumu ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması ADHK, ACTİT, ATTIK-FRANSA, CDK-F, TJK-F, PROLETER DEVRİMCİ DURUŞ, ODAK-PARİS, FEDA, ve Partizan destekleyici Kurum: BİR-KAR öncülüğün de Strasbourg-St-Denis(Kemer) önünde gerçekleştirildi. 

Onlarca yurttaşın katıldığı ve “19 Aralık katliamını unutma, unuturma!” pankartının açıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları da taşındı.

Eylemde, Proleter Devrimci Duruş adına Kemal Demir(Dede) bir açıklama yaptı. Demir, 19 Aralık 2000’de 22 hapishanede Faşist diktatörlük devrimci tutsaklara saldırdı. Bu saldırıya devrimci tutsaklar büyük bir direnişle karşı koydular. Direnişte 28 devrimci tutsak faşist diktatörlük tarafından katledildi. Devrimcilere diz çöktüremeyen Faşist rejim 19 Aralık öncesinde ve sonrasında olduğu gibi katletme ve yoketme politikasını uyguluyor" dedi. 

Demir konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride de dikkat çekti. Demir,  Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar ortak mücadelenin devam edeceğini belirti. 

Devam eden eylemde CDK-F adına Necmeddin Demiralp da bir açıklama yaptı. Demiralp, Faşist Türk rejimine karşı ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

Eylem daha sonra “Bijî berxwadana Zindana” ve  “Katil Devlet Hesap Verecek” ve “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları ile son buldu.