Rennes, Bordeaux ve Villiers le Bel’de Abdullah Öcalan için eylem

Fransa’nın Rennes, Bordeaux ile Paris’in Villiers le Bel Banliyösü’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edilirken, bir an önce aile ve avukat görüşmesi gerçekleşmesi çağrısı ile eylemler yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir an önce ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi talebiyle eylemler sürüyor.

RENNES 

Fransa’nın Rennes kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde République meydanında bir arayan gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve özgürlüğüne ilişkin bir eylem gerçekleştirdi. 

Ortak bildirilerin okunduğu République Meydanında “Liberté pour Öcalan” pankartı açan halk sık sık “Bijî Serok Apo”, “Katil Erdoğan” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganları attı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber almak için eylem düzenlendi.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında Fransızca bir bildiri okundu. Bildiri de “Önder Apo biz Kürtlerin kırmızı çizgisidir. Haber alınana kadar alanlarda olacağız ve tecridi sonsuza dek kıracağız.” konularına değindiler.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem yarın yapılacak eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.

VILLIERS LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. 

Villiers le Bel Halk Meclisi öncülüğünde yapılan eylemde Villiers le Bel garının önünde bir araya gelen Kürtler, Abdullah Öcalan’ın flamalarını ve üzerinde “Abdullah Öcalan için özgürlük, Bi Hev Re Serhildan!” yazılı pankartı taşıdı. 

Villiers le bel derneğine doğru yürüyüşe geçen Kürdistanlılar sık sık “Kahrolsun Türkiye’deki faşist rejim”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. 

Yapılan açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu ve fiziki özgürlüğüne kavuşana dek alanlarda olacaklarını belirtiler.