Rusya’daki Kürtler: Bir an önce görüşme sağlanmalı

Rusya’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkında yayılan haberlerin kaygı verici olduğunu ve bir an önce avukatları ve ailesiyle görüştürülmesi gerektiğini ifade ettiler.

Rusya’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin sanal ağlardaki iddialar konusunda ortak bir açıklamada bulundu.

Rusya’da Kürtleri temsil eden kurumlar adına yapılan açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkında yayılan haberlerin kaygı verici olduğu belirtilerek, bir an önce avukatları ve ailesiyle görüştürülmesi istendi.

BDT ve Rusya Kürtleri temsil eden Uluslararası Kürt Toplumsal Kurumlar Birliği, Uluslararası Kürt Kadınları Örgütü ve Êzdîxan adına yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit şiddetle kınandı.

Açıklamada,  “Kürt siyasi tutukluların devam eden açlık grevlerinin çok ciddi boyutlara ulaştı. Uluslararası kamuoyu bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerekiyor.  Kürdistan ve dünyanın her dört yanında Kürt halkının ayağa kalkarak bu duruma tepki göstermelidir.  CPT raporunda yaptığı tespit ve düzeltmelere ilişkin önerilerine rağmen herhangi bir adımın atılmadı, avukatları ve ailesiyle görüştürülmedi.  Rusya’da yaşayan Kürtler olarak bu duruma karşı sesiz kalmayacağımızı ve Kürt Halk Önderine karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecridin bir an önce kaldırılması için başta Rusya olmak üzere uluslararası kurumlara, CPT , AB ve İnsan hakları kurumlarına bu duruma karşı tavırlarını belirtmeleri ve harekete geçmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz” denildi.