Stockholm'den CPT'ye Abdullah Öcalan için çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı hakkında medyada yayınlanan haberlerin kaygı verici olduğunu belirten Kürdistanlılar, Stockholm'un Sergelstorg Meydanı'nda gerçekleştirdikleri eylemde CPT'ye girişimde bulunması çağrısı yaptı.

Dün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapılması talebiyle Stockhlm'de eylem yapan Kürdistanlılar, bugün de aynı meydanda gerçekleştirdikleri eylemde İşkenceyi Önleme Komitesi'ne (CPT) İmralı Adası'na gitmesi ve kamuoyunu Kürt Halk Önderi Öcalan'ın sağlığı hakkında bilgilendirilmesini istedi.

Meydanın üzerindeki kavşaktaki parmaklıklara Abdullah Öcalan'ın büyük bir resmi asıldı. Ellerinde Kürt Halk Önderi Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar taşıyan Kürdistanlılar, Türk devletini kınayan ve Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden sloganlar attı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın milyonlarca Kürdün “iradem” dediği bir önder olduğu ve daha önce Türkiye ve PKK arasında sürdürülen barış görüşmelerinin mimarı olduğu hatırlatıldı.

Dört parçada bulunan Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Öcalan'ın sağlık durumundan endişe duyduğu da belirtildikten sonra Abdullah Öcalan'a yönelik yasa dışı ve gayrı meşru tecridin kaldırılması, aile ve avukatlarıyla görüşmesinin derhal sağlanması istendi.

Gösteride sık sık “Biji Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük”, “Be Serok Jiyan na be”, “Öcalan halktır, halk biziz” ve “Öcalan ve Kürdistan'la dayanışma” sloganları atıldı.