Stuttgart ve Dortmund'da gençlerden eylem-YENİLENDİ

Almanya'nın Stuttgart ve Dortmund kentinde Kürt gençleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin net bilgi alma talebiyle sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi.

Stuttgart’ın Feursee semtinde bir araya gelen gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan acil haber alınması için bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdiler. Kısa bir açıklama yapan gençler sonrasında yolu trafiğe kapattılar.

Eylemde renkli duman kullanan gençler PKK, KCK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir resmini de taşıdı.

Gençler sık sık “Bijî Serok Apo”, sloganı attı. Eylem gençlerin “Önder Apo’dan haber alınana kadar alanlarda olacağız ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” açıklaması ve sloganlarla sona erdi.

DORTMUND

Kürt gençlerinin ve dostlarının Kürt Halk Önderi Öcalan’dan haber alınması için eylemleri aralıksız sürüyor. TekoJIN, TCŞ’li gençler ve TJK-E’liler öncülüğünde bu kez Almanya’nın Dortmund kentinde bir eylem düzenlendi.

Eylem saat 17:00’de Dortmund merkezde başladı. Üzerinde Almanca “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazan pankartın tutulduğu eylemde sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be” ve “Es Lebe Öcalan” sloganları atıldı.