Sydney'deki parlamentoda Newroz etkinliği

Kürdistanlılar ve dostları, Sydney Eyalet Parlamentosu'nda Newroz etkinliği düzenledi.

Sydney Eyalet Parlamentosu'nda Newroz etkinliği düzenlendi.
NSW Parlamentosu'ndaki etkinliğe ev sahipliğini Yeşiller Partisi Milletvekili Jamie Parker,  İşçi Partisi Milletvekili Stephen Balı yaptı.

Etkinliğe Yeşiller Partisi, İşçi Partisi, Hıristiyan Demokrat Partisi, bağımsız milletvekilleri, din insanları, yazar ve eski vekiller de katıldı.
Milletvekili Jaime Parker ve Stephen Balı, "Newroz Kürt halkı için baharın gelişini müjdeleyen gündür. Demirci Kawa, zalim Dehak'a karşı isyan başlattı" diyerek, Newroz'un tarihsel anlamına değindi. Vekiller, "Ne yazık ki bugün hala Kürt halkı, kendi ülkesinde yok sayılıyor. Biz Dehak baskılarına karşı Kawa'nın yanında yerimizi alıyoruz" dedi.

DKTM eşbaşkanları ve Kadın Komitesi adına yapılan konuşmalarda da DAİŞ çetelerine karşı Kürt kadınlarının zaferine dikkat çekildi, "Kürt kadınları demokrasiyi inşa ediyor" vurgusunda bulunuldu.

Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığıyla ilgili endişelere değinilerek, "Abdullah Öcalan derhal ailesi ve avukatlarıyla görüşmeli" denildi.
Etkinlikte Halepçe'de katledilenler için saygı duruşunda bulunulurken, yerel sanatçılar ve çocuk folklor ekibi de sahne aldı.