Tecride karşı uzun yürüyüşün 2’nci günü tamamlandı

Atina'da Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim Komplosu'na karşı başlattığı uzun yürüyüşün ikinci gün ayağı tamamlandı.

Yunanistan’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Kürdistan Kültür Merkezi öncülüğünde 9 Ekim Komplosu'nu kınamak ve KCK’nin başlattığı "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesini sahiplenmek amacıyla Lavrio’dan Atina’ya başlattığı uzun yürüyüşün ikinci gün ayağı tamamlandı.

Bugün sabah saatlerinde Marco Polo kasabasından yola çıkan gençler, 20 kilometrelik yol yürüdükten sonra Atina’nın güneyindeki Tavros beldesine ulaştı. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK ve KCK bayrakları taşıyan gençlere, yoldan geçen araçlar da kornalarla destek verdi. Marşlar eşliğinde devam eden yürüyüşte, sık sık komployu ve tecridi kınayan sloganlar atıldı.

Yürüyüşçüler yarın sabah saatlerinde Atina kent merkezine yürüyecek. Yürüyüşçülerin Atina’ya varmasının ardından, Türk konsolosluğuna kitlesel yürüyüş gerçekleştirilecek ve '10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü' vesilesiyle bir miting düzenlenecek.