'Türk devleti ve ATK cenazelere işkence yapıyor'

Avrupa'da faaliyet gösteren kurumlar, Türk devletinin şehit cenazelerine işkence yaptığına, ATK'nin ise psikolojik savaşın aracı haline geldiğine dikkat çekti.

Avrupa'daki Kürdistanlı ve Türkiyeli demokratik kurumlar, cenazelerin teslim edilmesini, DNA işkencesine son verilmesini istedi.
Kurumlar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Devletin devrimci ve yurtsever güçlere karşı topyekûn saldırı politikası, şehit düşen devrimcilerin, yurtseverlerin cenazeleri üzerinden fiziki ve psikolojik bir savaş olarak devam ediyor. Vücut bütünlüğü bulunmadığı, DNA testi yapılacağı gerekçesiyle cenazelerimiz haftalarca, aylarca ailelerine teslim edilmiyor, kimsesizler mezarlığına defnediliyor ve yine cenaze törenleri üzerinden faşist diktatörlüğün azgın saldırıları hayata geçmektedir" denildi.
Adli Tıp Kurumu'nun psikolojik savaşın aracı haline geldiğine dikkat çekilen açıklamada, "Cenazelerimiz parçalanıyor, yakılıyor, yerlerde sürükleniyor" vurgusunda bulunuldu.

EYLEME ÇAĞRI

Kurumlar, "Faşist diktatörlüğün bu uygulamalarını protesto için 10 Ekim Cumartesi saat 15.00’da tüm duyarlı kesimleri Fransa Strasbourg’da gerçekleştireceğimiz eyleme davet ediyoruz" dedi.

Eylemin bilgileri şöyle:

"Tarih: 10 Ekim Cumartesi

Saat: 15.00

Adres: 1 Allée des Droits de l'Homme, 67000 Strasbourg."

Açıklamayı yapan kurumlar şunlar:

"AGEB  (Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği)

BİR-KAR (İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu)

ADHK (Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu)

AvEG-Kon (Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu)

KCDK-E (Kürdistani Demokratik Topluluklar Kongresi Avrupa)."