Tutsaklara yönelik tecrit Paris'te protesto edildi

Türkiye cezaevlerinde tutsaklara yönelik baskılar ve tecrit ACTİT ve Birleşik Devrimci Mücadele’nin çağrısıyla düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

19 Aralık katliam yıldönümü yaklaşırken Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da devrimci tutsaklar üzerinde artan tecrit uygulamaları ve hasta tutsakların durumu konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla Paris'te bir stant açıldı.

Eylem, saat 13.00'te République meydanında ACTİT ve Birleşik Devrimci Mücadele’nin çağrısıyla gerçekleşti.

Eylem alanına, “Politik Tutsaklara Karşı Uygulanan Tecride Son” yazılı pankart asılırken, aynı zamanda başta tutuklu eski HDP eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahaddin Demirtaş başta olmak üzere bir çok tutsağın fotoğrafları sergilendi.

Aveg-Kon ve HBDH bayraklarının açıldığı eylem saat 15.00’e kadar devam etti.

Stant çalışması esnasında çevrede bulunanlara Birleşik Devrimci Mücadele’nin konuya dair yayınlamış olduğu açıklamanın Fransızcası dağıtıldı, sözlü bilgiler aktarıldı.

Birleşik Devrimci Mücadele imzasıyla yayınlanan bildiride AKP-MHP faşist iktidarının işçi sınıfı ve ezilenler üzerinde estirdiği faşist terör ve tutsaklar üzerindeki tecride dikkat çekildi.

Bildiride, faşist rejime karşı yerli ve göçmen halklar enternasyonal dayanışmaya çağrılırken, aktif bir biçimde rejime karşı protesto çığlıklarının yükseltilmesi gerektiği kaydeildi.

Stant çalışması Çarşamba günü de aynı saatlerde ve aynı yerde devam edecek.