YNK’den PYD’ye: Koordinasyon ve ortak çalışmaya ihtiyacımız var

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Sorumlusu Bafil Talabani, PYD’nin 10. Kongresi dolayısıyla gönderdiği mesajda, ulusal haklar ve kazanımları korumak için koordinasyon ve ortak çalışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

YNK sorumlusu Bafil Talabani, mesajında Kürdistan Yurtseverler Birliği adına PYD’nin 10’uncu kongresini kutladı.  

Talabani, “Kongreniz hassas bir süreçte düzenlendi çünkü bölgemiz ve Ortadoğu büyük zorluklardan geçiyor. Ulusal haklarımızı ve kazanımlarımızı korumak adına koordinasyona ve ortak çalışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı. 

Talabani’nin mesajında devamla şunlar belirtildi:  “Diyalog yoluyla çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına inanıyoruz. Nasıl ki Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu’da istikrarın sağlanamayacağını ifade ediyorsak öne çıkan gelişmeler için de en iyi seçenek barışçıl çözüm ve müzakeredir. Tüm tarafların diyalog masasına dönmesini umut ediyorum. Bizler ortak yaşam ile ortak çalışmaya inanıyoruz. PYD Kongresi’nin tüm sınavlarda başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Sunduğunuz önerilerin ve aldığınız kararların Kürt halkının yüksek amaçlarına ve tüm halkların ortak yaşamına hizmet edeceğini umuyoruz.”