2012'deki doðal felaketlerin faturası 160 milyar dolar

2012'deki doðal felaketlerin faturası 160 milyar dolar

Dünyanın en büyük reasürans şirketlerinden biri olan Alman Munich Re şirketi, 2012 yılında doðal afetlerin 160 milyar dolar zarara yol açtıðını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Munich Re, “Geçen yıl dünya genelindeki doðal felaketler toplam 160 milyar dolara ve 65 milyar dolar sigortalı kayba mal oldu” dedi.

2011 yılındaki rekor zararlarla kıyaslandıðında bu rakamların daha düşük olduðu görülüyor. Sigorta sektörü 2011’de sadece Japonya’daki deprem sonrası tsunaminin 119 milyar dolar zarara yol açtıðını kaydetmişti.

Munich Re, 2012 yılında toplam kayıpların yüzde 67’si, sigortalı kayıpların ise yüzde 90’ının ABD’den kaynaklı olduðunun altını çizdi. Geçen yılın en büyük zararlarına, sigorta sektörünün karşılaması gereken ve 25 milyar dolara karşılık gelen Sandy kasırgası neden oldu.



Munich Re patronu Torsten Jeworrek, “ABD’deki doðal felaketlerle ilgili yüksek zararlar, bu zararlara karşı önleme çabalarını desteklemenin önemli olduðunu gösterdi” dedi.

New York gibi bazı bölgeleri fırtınanın etkilerine karşı daha iyi korumanın önemin işaret eden Jeworrek, “Bu ekonomik açıdan makul olur” derken, böylece sigorta şirketlerinin de daha az zarara maruz kalma konusunda fiyatları hesaba katabileceðini belirtti.

Alman şirket, Kasım ayında ABD’nin doðu kıyısını vuran Sandy kasırgası nedeniyle 500 milyon euro maliyetle karşılaştıklarını açıklamıştı.