Çin’de sağanak yağışlar: 4 ölü, 48 kayıp

Çin’in güneybatısını etkisi altına alan sağanak yağışlar ardından en az 4 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi kayboldu.

Devlet televizyonu CCTV, fırtınaların büyük sellere yol açtığını ve özellikle 200'den fazla kişinin çalıştığı bir çelik işleme tesisini yuttuğunu bildirdi.

CCTV, "Şu ana kadar sellerde 4 kişi öldü ve 48 kişi kayıp" bilgisini paylaştı. Kurtarma çalışmalarının halen devam ettiği belirtildi.

21 Ağustos'ta Sichuan eyaletinin dağlık bir ilçesi olan Jinyang'da şiddetli yağışlar meydana gelmiş ancak hasarın boyutları açıklanmamıştı.

Aynı kaynağa göre 5 kişi "bir güvenlik olayını bildirmemek veya yanlış bildirmek" şüphesiyle tutuklandı.

Kanalın haberine göre Devlet Başkanı Şi Cinping yetkililere "kayıp kişileri aramak (...) ve ailelerini teselli etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaları" talimatını verdi.

CCTV'ye göre Şi Cinping, olayın "derinlemesine soruşturulması ve sorumluların yasalara uygun olarak muamele görmesi gerektiğini" belirtti.

Çin son aylarda çok sayıda aşırı hava olayı yaşadı. Bilim insanları iklim değişikliğinin bir sonucu olarak bu olayların giderek daha sık yaşanacağını öngörüyor.

Temmuz ayında Doksuri tayfununun geçişinin ardından ülkenin kuzeyinde meydana gelen şiddetli fırtına ve büyük sel felaketlerinde en az 78 kişi hayatını kaybetmişti.