İran ile Suudi düellosu sertleşiyor

"Savaşı İran'ın sınırları içine çekmeliyiz" diyen Suudi bakana, İranlı bakandan sert yanıt geldi. İranlı bakan, "Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız" dedi.  

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman'ın "Savaşı İran'ın sınırları içine çekmeliyiz" sözlerine İranlı mevkidaşı Hüseyin Dehkan'dan sert yanıt geldi. Dehkan, "Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız" dedi.

Lübnan merkezli El Minar televizyon kanalına konuşan Dehkan, Suudi Arabis'tan İran'a karşı askeri müdahale olasılığını "aptalca" olarak tanımlayarak, ‘Suudi Arabistan yönetiminin İran'a karşı aptalca askeri bir eylemde bulunması halinde, bu ülkede kutsal şehirler dışında güvenli yer bırakmayacakları’nı söyledi.

Dehkan, Suudi Arabistan'a şu sözlerle gözdağı verdi: "Onları böylesi aptalca bir eylemde bulunmamaları için uyarıyorum, fakat yaparlarsa Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız."

ABD başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik sert söylemleri ve müdahale sinyallerinin ardından Suudi Arabistan da İran'a yönelik söylemlerini sertleştirmeye başlamıştı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman, geçtiğimiz günlerde "Savaşın Suudi Arabistan'a ulaşmadan İran toprakları içine yöneltilmesi gerektiğini" söylemişti. İran ise Tahran Suudi Arabistan'ı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet etmişti.