İsrail'de her gün ortalama 1.700 silah taşıma ruhsatı veriliyor

Haaretz gazetesine göre İsrail-Hamas savaşının savaşın başlamasından bu yana 18 bin İsrailli sivil silah satın aldı

Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail Ulusal Güvenlik Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana her gün ortalama 1.700 İsrailliye silah taşıma izni verildiğini ve bunun önceki yıllara göre keskin bir artış olduğunu belirtti.

Bakanlığa 7 Ekim'den bu yana silah taşıma izni için 236 bin başvuru yapıldığını belirten bakanlık, bir aydan biraz fazla bir sürede yapılan başvuru sayısının yirmi yıllık rutin faaliyetler sırasında yapılan başvuru sayısına eşit olduğunu ifade etti.

Savaşın başlamasından bu yana 18 bin İsrailli sivil tüm prosedürü tamamlayarak bir silah satın aldı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, başvuru sürecinde olan İsraillilere süreci tamamlamaları, henüz başlamamış olanlara da "bugün tamamlamaları" çağrısında bulundu.

Katar'da yayın yapan Al Jazeera, 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından verilen toplam ateşli silah ruhsatı sayısının 31 bin olduğunu tahmin ediyor.

Katarlı televizyon kanalı, "7 Ekim'den bu yana İsrail'in aşırı sağcı ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir, yüzlerce sözde 'sivil güvenlik ekibi' oluşturmaya başladı ve bireylere dağıtmak üzere 10 bin tüfek satın aldı" dedi.