AB’de işsizlik oranları düşmeye devam edecek

AB Komisyonu tarafından yayınlanan son tahminlere göre, bu yıl içinde birlik genelindeki ekonomik büyüme yüzde 1,9 olarak gerçekleşecek. Komisyonun tahminlerine göre işsizlik oranı ise yüzde 8,7’ye gerileyecek.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yayınlanan son tahminlere göre, bu yıl içinde birlik genelindeki ekonomik büyüme yüzde 1,9 olarak gerçekleşecek. Komisyonun tahminlerine göre işsizlik oranı ise yüzde 8,7’ye gerileyecek.

Komisyonun yayınladığı tahminlere göre 2016 sonuna kadar en yüksek ekonomik büyüme oranı yüzde 4,5 ile İrlanda’da, en düşük büyüme oranı ise yüzde 0,5 ile Finlandiya’da olacak. Yunanistan’da ise ekonominin yüzde 0,7 küçüleceği tahmin ediliyor. Ekonomik büyüme oranları İspanya’da yüzde 2,8, Britanya’da yüzde 2,1, Almanya’da yüzde 1,8, İtalya’da yüzde 1,4 ve Fransa’da yüzde 1,3 olarak tahmin ediliyor.

AB genelinde işsizliğin yüzde 8,7’ye gerileyeceği tahmin edilirken, en yüksek işsizlik oranı yüzde 22,8 ile Yunanistan’da görülecek. İspanya’da ise işsizlik oranı gerilemesine rağmen yüzde 18,9 gibi yüksek bir oranda seyretmeye devam edecek.

En düşük işsizlik oranları ise yüzde 4,7 ile Çek Cumhuriyeti, yüzde 4,9 ile Britanya ve yüzde 5,1 ile Almanya’da olacak.

AB genelinde 2015 sonu itibariyle işsizlik oranı yüzde 9 idi.