GÜNDEM 3 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümü ve "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler takip edilecek. 

- Amed’de yapılacak "Özgürlük Mitingi” için seferber olduklarını belirten DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, tüm kesimleri 13 Ekim Pazar günü Amed’e çağırdı.

- Türk devletinin kuruluş yıllarına kadar giden kontra yapılanmalar, günümüzde de farklı adlarla varlığını sürdürüyor. Hizbulkontra da bunlardan biri. Amaç, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni bastırmak.

-AKP-MHP rejiminin siyasi tutsaklara karşı düşman hukuku yürüttüğünü belirten TUHAY-FED Yönetim Kurulu Üyesi Emine Kaya, “Siyasi tutsaklar tüm zor koşullara rağmen boyun eğmiyor” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Mülteci İşleri Ofisi Eşbaşkanı Şêxmûs Ehmed, Özerk Yönetim’in tüm Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için uluslararası insani kuruluşlardan ve BM'den destek gelmesi gerektiğini söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun bugün İmralı tecrit sistemi ile devam ettiğine dikkat çeken gerillalar Botan Kato ve Rûken Cizîr, “Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadeleyi daha da büyütmeliyiz” çağrısında bulundu.

- Türk devletinin hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ı tahliye etmeyerek kasten ölüme gönderdiğinin altını çizen Tutsakların Sesi Platformu, “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın, Tecride Son” şiarıyla Paris ve Köln’de yapacakları eylemlere katılım çağrısı yaptı.