ABD’de bir bakteri enfeksiyonundan 18 kişinin öldüğü sanılıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Wisconsin eyaletinde Elizabethkingia enfeksiyonunun en az 18 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı bildiriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Wisconsin eyaletinde Elizabethkingia enfeksiyonunun en az 18 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı bildiriliyor.

Eyalet Sağlık Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Elizabethkingia anophelis adlı bakterinin yol açtığı enfeksiyona kapılan 44 kişi olduğu belirtildi. Fox News 6 kanalına göre ise, bu kişilerden 18’i yaşamını yitirdi.

Bu kişilerin Kasım ayından bu yana bulaşıcı hastalığa yakalandıkları, ancak ne kadarının sadece bakteriye bağlı yaşamını yitirdiği ise bilinmiyor. Bakterinin bulaştığı bazı kişilerin 65 yaşın üzerinde olmaları ve daha önce ağır hastalık geçirmiş olmaları da, enfeksiyonun boyutunu görmeyi engelliyor.

Ölümlere yol açan enfeksiyonun tam olarak neden kaynaklandığı da çözülemezken, diğer eyaletlere sıçramamış olduğu tahmin ediliyor.

Wisconsin State Journal’e konuşan doktorlardan Karen McKeown, 44 farklı vaka arasında henüz ortak bir bağ kuramadıklarını söylerken, enfeksiyonun insandan insana geçtiğine dair kanıt olmadığını da kaydetti. Ulusal Sağlık Dairesi CDC’nin enfeksiyonların nasıl yayıldığını anlamaya yönelik çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Amerikan bakteriolog Elizabeth King’in 1959 yılında bulduğu Elizabethkingia Enfeksiyonu’nun ABD’de yılda 500 vakaya ulaştığı tahmin ediliyor. Bakterinin yol açtığı enfeksiyonun belirtileri arasında yüksek ateş ve nefes darlığı bulunuyor.