ABD’de dev fırtına ve kasırgalar : En az 11 ölü

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) birçok eyalette etkin olan dev kasırga ve fırtınalar nedeniyle en az 11 kişi yaşamını yitirirken, büyük maddi hasar oluştu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) birçok eyalette etkin olan dev kasırga ve fırtınalar nedeniyle en az 11 kişi yaşamını yitirirken, büyük maddi hasar oluştu.

Ülkenin Atlantik Okyanusu’na yakın ve orta kısmındaki eyaletlerde etkin olan en az 20 kasırga tespit edilirken, birçok bölgede de fırtınalar görüldü.

Mississippi eyaletindeki en etkili kasırganın saatteki hızının 160 kilometreyi bulduğu bildirilirken, Tennessee, Arkansas, Illinois, Indiana ve Michigan’da da şiddetli fırtına ve kasırgalar meydana geldi.

Mississippi eyaleti Valisi Phil Bryant, afet durumu ilan ettiklerini belirtirken, eyalette en az 14 ağır kasırga felaketinin meydana geldiğini kaydetti. Vali, eyalette en az 7 kişinin yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Tennessee ve Arkansas eyaletlerinde en az 3 kişi yaşamını yitirirken, her iki eyaletin yanı sıra Alabama’da da birçok kişinin kayıp olduğu bildiriliyor.

Noel Bayramı nedeniyle 100 milyon kişinin ülke içi ve dışında seyahatte olmasının beklendiği ABD genelinde en az 500 uçuş iptal edildi.

Michigan ve Wisconsin eyaletlerinde ise kasırga ve fırtınalar nedeniyle 15 bin ev ve bina tahliye edildi. Meteoroloji yetkilileri, Kanada ile ABD arasındaki Michigan Gölü’nde de yoğun fırtına hareketlerinin olduğunu ve dalgaların 4,5 metreye kadar ulaşabileceği uyarısında bulundular.