ABD'nin bir yanında rekor sıcaklar, bir yanında kar fırtınası

ABD'nin bir yanında rekor sıcaklar, bir yanında kar fırtınası

ABD'nin doğu kıyısını vuran kış soğukları nedeniyle bazı eyaletlerde kar ve fırtına can kayıplarına yol açtı. Yetkililer en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD'nin kuzeyinde hava sıcaklıkları normallerin üzerinde seyrediyor. Hava sıcaklıkları New York'taki Central Park'ta Pazar günü 22 dereceye çıkarken, Philadelphia, Pennsylvania ve Atlantic City'de 19,5 derece ve Wilmington'da 20 derece olarak ölçüldü.  Philadelphia ve Wilmington'da en son 1895'te bu rekor sıcaklıklar yaşanmıştı.

Ülkenin doğusunu ise soğuk hava dalgası vurdu.  Amerikalı yetkililer ABD'nin doğusunda fırtına ve kardan dolayı en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kötü hava koşulları nedeniyle görüş mesafesi azalırken, rüzgarlar da buna eşlik etti. Federal Havacılık Müdürlüğü, çok sayıda havaalanında rötarlar yaşandığını duyurdu. FlightAware.com sitesine göre ise ülke genelinde Pazar günü yüzlerce uçuş iptal edildi.

New England'a Pazar günü binlerce kişi elektriksiz kaldı. Yolların buzlanması ve elektrik kabloları nedeniyle sürücüler dikkatli olmaya çağrıldı.

Meteorolog Bruce Sullivan, "Fırtına hemen her şeyi beraberinde getiriyor: bazı bölgelerde rüzgar, yağmur ve su baskınları, bazılarında buzlanma ve kar" diye özetledi.  Sullivan, "En sıradışı olanı, istisnai bir şekilde yumuşak olan hava sıcaklıkları" diye ekledi.