ABD Suriye muhalefetine askeri yardımı yeniden başlatıyor

ABD Suriye muhalefetine askeri yardımı yeniden başlatıyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye muhalefetine ölümcül olmayan askeri donanım sevkiyatının yeniden başlatacaklarını açıkladı.

Basına bir demeç veren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, sevkiyata çok yakında başlanacağını söyledi. Amerikan diplomat, şimdilik sadece askeri malzemelerin bulunduğu depoları korumak için gereken önlemleri aldıklarını ifade etti.

ABD, ölümcül olmayan askeri yardım olarak silah dışındaki çeşitli askeri donanım, giyim, motorlu araç ve iletişim araçlarından oluşan yardımı adlandırıyor.

Batı basını ABD ve İngiltere'nin Suriye'nin kuzeyindeki ılımlı güçlere yardımı durdurmasının muhalefetteki radikal İslamcı cepheyi güçlendirmesinden endişe ettiğini söyledi.

ABD, geçtiğimiz günlerde, Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyindeki muhalif birliklere ölümcül olmayan askeri yardımı durdurduğunu açıklamıştı. Karar, birkaç radikal İslamcı grubunun oluşturduğu İslami Cephe savaşçılarının, Türkiye sınırındaki Bab el Havva’da Özgür Suriye Ordusu’na ait üsleri ele geçirmesinden sonra alındı.

Radikallerin üsleri ele geçirmesi üzerine Türkiye, bu bölgedeki sınır kapısını kapatmıştı.

Batı ve Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki çeşitli bölgelerin radikal İslamcı muhaliflerin eline geçmesinin üzerinden durum daha da karıştı.