ABD’de ilkokulda katliam: 28 ölü

ABD’de ilkokulda katliam: 28 ölü

ABD’nin Connecticut eyaletinde bir ilkokulda düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganla birlikte 20'si çocuk 28 kişi öldü.

Saldırı, New York kentine 96 kilometre uzaklıkta bulunan Newtown kentindeki Sandy Hook ilkokulunda meydana geldi. 6-10 yaş gurubunda 600’den fazla öðrencinin öðrenim gördüðü okul da yerel saat ile 9.40’ta meydana gelen olayda, adı Ryan Lanza olarak açıklanan 20 yaşındaki saldırganla birlikte 20’si çocuk 28 kişi öldü, 3 kişi ise yaralandı. Ölenlerin arasında saldırganın annesinin de bulunduðu belirtilirken, yaralı 3 kişinin ise durumunun aðır olduðu bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyla ilgili Beyaz Saray’da düzenlediði basın toplantısında, "Bugün kalplerimiz kırık" diyerek hayatlarını kaybedenler için başsaðlıðı diledi.

"Bugün kalplerimiz kırık" diyen Obama, ABD'nin bu tür trajedilerle çok uzun süredir karşı karşıya olduðunu hatırlatarak, bu trajedilerin son bulması için siyasete bakılmaksızın artık anlamlı adımların atılması gerektiðini kaydetti.

Obama, "Bu gece Michelle, ben ve tüm Amerikalılar, çocuklarımıza daha sıkı sarılıp, onları ne kadar sevdiðimizi söyleyeceðiz ama Connecticut'taki kurbanların aileleri bunu yapamayacak ve onların hepimize ihtiyacı var" diye konuştu.

Newtown kentindeki bu olay, ABD tarihindeki ikinci en kanlı katliam olarak görülüyor.2007'de Virginia Politeknik Üniversitesi'ndeki baskında 32 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yıl içinde Colorado'da Batman filminin ilk gösteriminde rastgele ateş açan bir saldırgan 12 kişiyi öldürmüştü. Aðustos ayında Wisconsin'de bir Sih tapınaðına düzenlenen baskında da 6 kişi can vermişti.