Afganistan'da şiddetli çatışmalar

Afganistan'da şiddetli çatışmalar

Afganistan'ın Badahşan vilayetinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmalarda en az 19 kişi yaşamını yitirdi.

Badahşan Valiliği Sözcüsü Ahmad Navid Furuten Afganistan'ın Badahşan vilayetinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada 19 kişinin öldüğünü açıkladı.

Navid Furuten, çatışmaların Taliban silahlı gruplarının, Badahşan'ın Corm ilçesinde devriye gezen güvenlik güçlerine saldırması üzerine yaşandığını söyledi.

Çatışmanın saatlerce sürdüğünü ifade eden Furuten, 17 militan ile 2 askerin öldüğünü, her iki taraftan 10 kişinin de yaralandığını söyledi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit ise çatışma sonucu 4 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 9'unun yaralandığını belirtti. Mücahit, Corm ilçesine bağlı birkaç köyün de Taliban yönetimine geçtiğini öne sürdü.

Diğer yandan Afganistan'ın başkenti Kabil merkezinde, NATO'nun Afganistan'daki gücü İSAF karargahı yakınında bulunan Afgan istihbarat servislerinin bir silah deposunda şiddetli patlama yaşandı. Yerel yetkilileri bir "kaza" sonucu yaşanan patlamada yaralanan olmadığını bildirdi.