Afganistan'da Taliban saldırısında 20 polis öldü

Afganistan’ın güney doğusunda altı polis noktasına yönelik koordineli olarak düzenlenen saldırılarda en az 20 polis öldü.

Yerel yetkililer saldırıların gece saat 01.00 sıralarında Zabul vilayetinde bağlı Şah Joy kasabasındaki polis kontrol noktalarını hedeflediğini bildirdi. Valilik, saldırıların dört saat sürdüğünü belirtti.

Taliban hareketinin üstlendiği saldırılardan en az 20 polis ölürken, 15’inin de yaralandığı bilgisi verildi.

Yerel medyaya göre, saldırıya uğrayan polisler yetkililere ulaşamayabilecekleri endişesiyle önce medyayı arayarak durumu bildirdi.

Afgan polisleri Taliban hareketinin saldırıları karşısında ağır kayıplar veriyor. Polisin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı ülkenin en yolsuz siyasetçilerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Taliban hareketi, Bahar Hamlesi kapsamında bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yazılı açıklama yapan Taliban hareketi, “Mansuri Hamlesi” olarak adlandırdığı bahar operasyonlarında özellikle yabancı güçleri, askeri ve istihbarat alt yapıları ile yerel paralı askerleri hedef alacaklarını açıklamıştı. Taliban Hareketi, “Düşman son mevzilerini terk edene kadar hedeflenecek, taciz edilecek, öldürülecek veya yakalanacak” açıklamasında bulunmuştu.

19 Mayıs Cuma günü ülkenin doğusundaki Lagman vilayetinde bir aile bireylerini taşıyan aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 5’i çocuk 5’i kadın 11 kişi hayatını kaybetmişti. Afganistan’da saldırılar giderek daha fazla sivilin ölümüne yol açıyor.  Birleşmiş Milletler’e göre 2017 yılının başından bu yana savaştan kaynaklı olaylarda 987 çocuk hayatını kaybetti.