Afganistan'daki depremde en az 7 ölü var

Afganistan'daki depremde en az 7 ölü var

Afganistan'ın güney doğusunu sallayan 5,7 şiddetindeki depremde yerel makamlara göre en az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

Amerikan Jeofizik Enstitüsü'ne göre 5,7 şiddetindeki deprem Afganistan'ın güney doğusundaki Celalabad kentine sadece 25 km uzaklıkta 70 km derinlikte meydana geldi.  Deprem Pakistan'ın başkenti İslamabad dahil kuzeyinde de hissedildi. Pakistan meteoroloji servislerine göre depremin büyüklüğü 6,2 olarak kaydedildi. 

Afganistan'da Nangarhar eyaletinde hükümet sözcüsü Ahmed Ziya Abdulzayi'ye göre bu eyalette aralarında çocukların da olduğu 6 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı.  Diğer bir bölgesel yetkili olan Wasefullah Wasef, komşu Kunar eyaletinde de bir kişinin hayatını kaybetiğini, onlarca evin yıkıldığını bildirdi.

Pakistan ve Afganistan sık sık depremlerle sarsılıyor.  Ekim 2005'de Pakistan'ın kuzey batısını vuran güçlü bir depremde 73 bini aşkın kişi ölmüş, 3,5 milyon kişi yerlerinden olmuştu.

9 Nisan günü İran'ın doğusunda meydana gelen 7.8 şiddetindeki depremde komşu Pakistan'da 40 kişi hayatını kaybetmiş, onbinlerce kişi depremden etkilenmişti.  Bu deprem Körfez ülkelerinin tümünde ve Hindistan'a kadar geniş bir alanda hissedilmişti.