Alman polisi mültecileri sınırda geri çevirmeyi planlıyor!

Bu yıl içinde 1 milyona yakın mültecinin giriş yaptığı Almanya’da polisin mültecileri sınırda geri çevirmek amacıyla sert önlemler içeren bir plan hazırladığı iddia edildi.

Bu yıl içinde 1 milyona yakın mültecinin giriş yaptığı Almanya’da polisin mültecileri sınırda geri çevirmek amacıyla sert önlemler içeren bir plan hazırladığı iddia edildi.

Die Welt gazetesinin iktidar partileri CDU ve SPD milletvekillerine dayandırdığı haberine göre, Federal Polis Teşkilatı tarafından Meclis’e mültecilerin sınırlarda geri çevrilmesine dair plan sunuldu. İddiaya göre, iktidarın çabalarına rağmen mülteci sayısında düşüş yaşanmaması halinde Avusturya sınırında üç ayrı hat oluşturularak mülteci girişi sınırlandırılması hedefleniyor.

Federal Polis Teşkilatı Başkanı Dieter Romann tarafından Federal Meclis’e sunulan plan çerçevesinde, sınırdaki 60 kadar geçiş noktasında sıkı kontroller oluşturulması önerildi. Romann’ın bizzat sunduğu plan, sınırda mültecileri engellemek için TOMA’ların devreye konulmasını ve polislerin mültecilere müdahale etmesini öngörüyor.

Welt gazetesinin haberinde, mültecilerin girişini engellemeye yönelik son halkanın ise, iltica hakkı olmadığı tespit edilen yabancıların helikopterlerle sınıra götürülerek sınırdışı edilmesi fikri olduğuna değinildi.

Gazete, polis teşkilatı Başkanı Dieter Romann’ın planın uygulanabilmesi için yoğun bir çaba gerektiğini ve uygulanma süresinin 3 ile 7 gün arası olduğunu söylediğini de aktardı.

Başbakan Angela Merkel’in ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) tarafından kabul edilmediği iddia edilse de, Almanya’da yoğun mülteci girişine karşı sert önlemler planlandığı daha önce de basına yansımıştı. Bild gazetesinde geçtiğimiz hafta yayınlanan benzer bir haberde, mültecilerin ülkeye girmeden sınırlarda geri çevrilmesine yönelik planların görüşüldüğü iddia edilmişti.