Almanya’da iltica dosyaları için Posta çalışanları göreve çağrıldı

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nin (BAMF) başvuruları karara bağlamak için Posta İdaresi’nden yardım almayı planladığı iddia edildi.

Almanya’da son iki yıldaki yoğun mülteci göçü nedeniyle halen 800 bine yakın kişinin iltica başvurusu görülmeyi bekliyor. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nin (BAMF) başvuruları karara bağlamak için Posta İdaresi’nden yardım almayı planladığı iddia edildi. 

Bild am Sonntag gazetesinde yer alan haberde, Federal Posta İdaresi’ne bağlı 300 kadar çalışanın BAMF görev almasının istendiği bilgisi paylaşıldı. Posta çalışanlarına gönderilen bir email ile çalışanların 6 ile 12 aylık bir süre için ‘gönüllü’ olarak BAMF için çalışmaları istendiği kaydedildi. 

Habere göre, Posta çalışanlarının BAMF’de çalışmaları karşılığında ek ücret alacakları da iletildi. 

Nürnberg kentindeki BAMF’de biriken iltica dosyalarının sayısının 770 bini bulduğu bildiriliyor. Önceki yıllarda sadece birkaç ay veya hafta kadar süren karar aşamalarının günümüzde 6 ayı bulduğu da edinilen bilgiler arasında. 

Almanya’ya geçtiğimiz 1,1 milyon mültecinin giriş yapmasına rağmen iltica başvurularının sayısı 475 bin civarında idi. 2014 yılında ise bu sayı 200 bini aşmıştı.