Almanya’da ırkçılık karşıtı binlerce kişi eylemdeydi

Almanya’da yabancı düşmanı eylemleriyle bilinen Pegida hareketine karşı sol ve demokrat çevrelerin eylemleri devam ediyor.

Almanya’da yabancı düşmanı eylemleriyle bilinen Pegida hareketine karşı sol ve demokrat çevrelerin eylemleri devam ediyor. Dresden kentinde bir araya gelen binlerce kişi Noel şarkıları eşliğinde ırkçılığa karşı durdu.

Batının İslamlaşmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler (Pegida) üyesi ırkçıların Königsufer’da düzenlenen eyleme binlerce kişi katılırken, Pegida karşıtları da harekete geçti. Irkçılığa karşı oluşturulan ‘Durchgezählt’ inisiyatifinin çağrısıyla 4 bine yakın faşizm karşıtı Dresden Theaterplatz’da bir araya geldi.

Irkçılık karşıtları, Beethoven senfonileri eşliğinde mültecilerin Almanya’da kabülü yönünde sloganlar attılar.

Akşam saatlerinde ırkçılık karşıtı bine yakın kişinin Dresden-Neustadt tren istasyonu önündeki eylemi ise polis tarafından engellendi.

2014 yılında kurulan Pegida hareketi, her Pazartesi günü Dresden’de gösteriler düzenleyerek yabancı karşıtlığıyla bilinen siyasetçileri sahneye çıkarıyor. Pegida’nın bu yılın başındaki en büyük eylemine 25 bin kadar kişi katılmıştı.

Irkçılık karşıtı Durchgezählt adlı inisiyatif ise Pegida eylemlerine karşı gösteriler düzenliyor.