Almanya’da ordu içindeki soruşturma büyüyor

Almanya’da geçtiğimiz ay sonunda aşırı sağcı eylem planlayan ve bu amaçla kendini Suriyeli mülteci olarak tanıtan bir askere yönelik soruşturma genişliyor.

Franco A. isimli askerle birlikte saldırı planladığından şüphelenilen bir teğmen daha gözaltına alındı.

Bu Çarşamba günü Baden-Württemberg eyaletine bağlı Fransa sınırındaki Kehl’de gözaltına alındığı bildirilen 27 yaşındaki askerin üsteğmen rütbesinde olduğu kaydedildi. Söz konusu askerin, Franco A. adlı diğer asker ve Offenburg kentinden bir üniversite öğrencisiyle birlikte mültecilere karşı ılımlı politikalardan yana olan siyasetçilere yönelik saldırı planladıkları tahmin ediliyor.

Bugün gözaltına alınan ve isminin Maximilian T. olduğu bildirilen askerin de Franco A gibi Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Illkirch’de bulunan bir paraşütçü birliğinde görev yaptığı bilgisi verildi.

Ocak ayında Avusturya’da silah temin etmek için bulunduğu esnada yakalanan Franco A’nın geçtiğimiz yıl Suriyeli Hristiyan mülteci gibi iltica başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Bu kişinin çok düşük seviyede Arapça bildiği ve ifadesini Fransızca verdiği belirtilirken, iltica hakkı tanındıktan sonra da devletin verdiği sosyal yardımı almaya devam ettiği gibi bilgilere ulaşılmıştı.

Almanya Savunma Bakanlığı’nı zora sokan soruşturma kapsamında şimdiye kadar 3 kişi yakalanmış olsa da, ordu içerisinde aşırı sağcı hücre veya hücrelerin olduğundan şüpheleniliyor.