Almanya ve Fransa’da terörist saldırı gündemi

Almanya ve Fransa’daki terörist saldırı endişesi devam ederken, Almanya’nın Münih kentindeki terör saldırısı uyarısının Irak’tan verildiği öğrenildi.

Almanya ve Fransa’daki terörist saldırı endişesi devam ederken, Almanya’nın Münih kentindeki terör saldırısı uyarısının Irak’tan verildiği öğrenildi. Dün Fransa’da bir cami önünde nöbet tutan askerlere aracıyla saldıran bir kişi ise yarallı olarak ele geçirildi.

Münih kentinde DAİŞ çeteleri tarafından saldırı düzenleneceği yönündeki istihbarat nedeniyle yılbaşında güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmış ve gergin anlar yaşanmıştı.

Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan bir haberde, terör saldırısına yönelik ihbarın Irak’taki bir muhbir aracılığıyla iletildiği iddia edildi. Habere göre, Federal Haber Alma Örgütü’nin (BND) 23 Aralık’tan bu yana alınan uyarıları Irak’tan gelen bilgi üzerine ‘daha fazla ciddiye aldığı’ belirtildi.

Haberde, Münih’teki iki tren istasyonuna yönelik DAİŞ tarafından saldırı planlandığı, benzer bir uyarının Fransız istihbaratınca da yapıldığı kaydedildi.

Münih’te teröris saldırı istihbaratı nedeniyle yılbaşı gecesi yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı.

13 Kasım’da 130 kişinin DAİŞ çetelerince katledildiği Fransa’da ise dün askerlere yönelik bir saldırı yaşanmıştı. Valence kentindeki bir camiyi korumakla görevli 4 asker, aracıyla kendilerini ezmek isteyen bir kişinin saldırısına uğramıştı.

Aracı üzerlerine süren kişiyi ateş ederek yaralayan askerler, daha sonra etkisiz hale getirerek yakalamayı başarmışlardı.

Saldırıyı düzenleyen kişinin kim olduğu ve bağlantıları hakkında ise henüz bilgi verilmedi.